21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFace puşcărie după ce a incendiat casa părintească

Face puşcărie după ce a incendiat casa părintească

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, vineri, să condamne la trei ani şi 11 luni de închisoare un doljean de 37 de ani, acuzat de comiterea mai multor infracţiuni. Pedeapsa primită de inculpat cuprinde una pentru distrugere, două de conducere fără permis şi una de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducerea unui autoturism cu permisul suspendat și sub influența băuturilor alcoolice, distrugera prin incendiere a casei părinteşti şi lovire şi alte violenţe în familie. Acestea sunt infracţiunile comise de Ionel Statie, de 37 de ani, din Filiaşi, după cum au explicat oamenii legii.
În dosarul de distrugere, anchetatorii au reținut că, în seara zilei de 19 iulie 2017, Marius Statie, „în timp ce se afla la domiciliul său împreună cu părinţii, în jurul orei 22.30, pe fondul consumului de alcool şi în urma unor discuţii contradictorii cu mama sa, a dat foc unor obiecte de îmbrăcăminte din interiorul locuinţei, iar focul a cuprins tot imobilul, care a ars în proporție de aproximativ 80% din suprafaţa de locuit, extinzându-se şi la acoperişul imobilului. Focul a fost stins de pompieri din cadrul ISU Dolj, care au stabilit ca sursă probabilă de producere „folosirea intenţionată a focului deschis“. În urma efectuării cercetării la fața locului, precum și din verificările efectuate s-a stabilit că, înainte de a incendia locuința, bărbatul a agresat-o fizic pe mama sa.
În februarie 2018, inculpatul a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru distrugere prin incendiere. Pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe în familie, instanţa a reţinut că inculpatul s-a împăcat cu mama sa şi a dispus încetarea procesului penal.

Condamnat definitiv la Curtea de Apel Craiova

În octombrie 2017, acelaşi Ionel Statie a fost arestat preventiv într-un dosar în care a fost acuzat de conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Potrivit poliţiştilor doljeni, bărbatul a fost depistat pe 29 octombrie conducând un autoturism Dacia Solenza pe DE 70, în localitatea Răcarii de Sus, deși avea permisul de conducere suspendat. De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, oamenii legii au stabilit că doljeanul s-a urcat băut la volan. Marius Statie a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate probe de sânge, iar după efectuarea analizei probelor biologice s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 2,55 gr/l alcool în sânge atunci când a fost oprit de polițiști în trafic.
În acest dosar, în ianuarie 2018, inculpatul a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare, tot cu suspendare.
Ulterior, în februarie 2018, Ionel Statie a fost trimis în judecată într-un alt dosar de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Filiaşi, instanţă care s-a pronunţat în octombrie, anul trecut. Inculpatul a fost condamnat la nouă luni de închisoare pentru infracţiunea comisă, iar instanţa a hotărât să anuleze suspendarea executării pedepselor primite de inculpat în primele dosare penale, iar după contopire, bărbatul a fost condamnat la 3 ani şi 11 luni de închisoare cu executare.
A urmat apelul, iar vineri, Curtea de Apel Craiova a respins acţiunea inculpatului, aşa că acesta trebuie să execute pedeapsa stabilită de Judecătoria Filiaşi.

A ajuns după gratii

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, în cursul zilei de sâmbătă, bărbatul a fost ridicat şi dus la închisoare. „Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Filiaşi au depistat un bărbat de 37 de ani, din localitate, pe numele căruia instanţa de judecată a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Bărbatul are de executat 3 ani şi 11 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi distrugere. Acesta a fost încarcerat în penitenciar“, au explicat poliţiştii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS