10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRadare în calea vitezomanilor

Radare în calea vitezomanilor

Poliţiştii de la rutieră au ieşit, miercuri, pe şoselele din Dolj, în cadrul unei acţiuni desfăşurate la nivel european, intitulată sugestiv „Speed Marathon“, ocazie cu care au amendat aproape 200 de şoferi care au apăsat prea mult pedala de acceleraţie.
Oamenii legii mai spun că, pe lângă amenzi, au fost suspendate şi 19 permise de conducere. „În cadrul operațiunii «Speed Marathon», care s-a desfășurat miercuri, 3 aprilie, în toate statele Uniunii Europene, polițiștii doljeni au controlat peste 300 de autovehicule și au aplicat aproximativ 170 de sancțiuni contravenționale. De asemenea, 19 permise de conducere au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce. Poliţiştii rutieri care au fost angrenaţi în activităţi au acționat în 17 puncte din judeţul Dolj“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.
Aceştia din urmă au dat drept exemplu un bărbat de 33 de ani, din Filiași, care a fost înregistrat cu radarul mobil tip pistol, pe DN 6, circulând cu viteza de 135 km/h, într-o zonă în care limitarea de viteză era de 70 km/h. Şoferul a fost amendat cu 1.305 lei și i-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.
La nivel naţional, polițiștii rutieri au controlat peste 13.000 de autovehicule și au aplicat aproximativ 8.190 de sancțiuni contravenționale. În plus, au fost reţinute 481 de permise de conducere.
Potrivit calendarului de activități al Organizației Polițiilor Europene – TISPOL, în data de 3 aprilie, timp de 24 de ore, toate statele membre ale organizației au desfășurat un maraton de acțiune cu aparatele radar, scopul fiind reducerea accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă.
Reprezentanţii IPJ Dolj au mai explicat că aparatele radar vor fi întâlnite pe şoselele din Dolj până la sfârşitul acestei săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS