10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljClinica de Hematologie are internările suspendate două zile

Clinica de Hematologie are internările suspendate două zile

În jur de 400 de pacienți din toată Oltenia se tratează lunar în Clinica de Hematologie

În urma neregulilor descoperite la Clinica de Hematologie din Craiova, o echipă a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj a efectuat un control la această clinică ce aparţine de Spitalul „Filantropia“ Craiova. Reprezentanții Ministerului Sănătății (MS) au fost informați cu privire la neregulile constatate și au impus o serie de măsuri. În jur de 400 de pacienți din toată Oltenia se tratează lunar la această clinică.

O pacientă a postat pe o rețea de socializare imagini din Clinica de Hematologie și a atras atenția asupra condițiilor mizere existente în unitatea medicală. Ca urmare, inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj au efectuat un control și au depistat mai multe nereguli. Principala problemă este legată de lipsa igienizării spațiilor medicale.
„În urma controlului au fost sesizate câteva aspecte pe care trebuie să le remediem: igienizarea unei băi, igienizarea unui salon cu mucegai. Încă nu am primit raportul complet. Pentru a putea face igienizare, am decis suspendarea interărilor timp de două zile. Încă de ieri am început să remediem situațiile constatate. Trebuie să ținem cont de faptul că această clădire nu aparține spitalului, proprietarul este Casa de Pensii. Clinica a fost mutată aici temporar, până se finalizează lucrările la clădirea unde a funcționat până acum Hematologia. Multe dintre pozele și imaginile apărute în presă sunt din zonele dezafectate ale spitalului. Parterul clădirii este dezafectat. Etajele unu, doi și trei au fost igienizate de noi și până acum“, a explicat dr. Lorena Dijmărescu, directorul medical al Spitalului „Filantopia“.
În urma controlului efectuat de inspectorii DSP, directorul de îngrijiri medicale a primit o amendă.

Cum s-a ajuns la această situație?

Clinica de Hematologie a Spitalului „Filantropia“ a funcționat până anul trecut într-o clădire situată în aceeași curte cu Maternitatea spitalului. Conducerea spitalului a luat decizia de a moderniza această clinică unde lunar sunt tratați în jur de 400 de pacienți din toată Oltenia. Soluția pentru a nu sista activitatea, având în vedere că este singura Clinică de Hematologie din Oltenia, a fost ca toată activitatea să fie mutată într-o clădire situată peste stradă de Maternitate. Mutarea clinicii în această clădire este o soluție de compromis până la finalizarea lucrărilor.
„Am decis să nu închidem clinica pe perioada renovărilor pentru că am fi lăsat bolnavii din Oltenia fără soluție. Este singura clinică de Hematologie din Oltenia. Nu putem renova acea clădire care nu ne aparține și pe care o folosim temporar. Igienizări am făcut și în trecut, și facem și acum. Este adevărat, condițiile nu sunt cele mai bune, dar odată închisă clinica, pacienții ar trebui să meargă să se trateze prin țară“, a adăugat dr. Lorena Dijmărescu, directorul medical al Spitalului „Filantopia“ Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS