20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPacienții, internați în condiții mizere în Clinica de Hematologie (GALERIE FOTO)

Pacienții, internați în condiții mizere în Clinica de Hematologie (GALERIE FOTO)

Condițiile din Clinica de Hematologie a Spitalului „Filantropia“ din Craiova nemulțumesc pacienții. De anul trecut, clinica a fost relocată în clădirea de peste stradă de Maternitatea spitalului, pentru că vechiul spațiu este în renovare. Clădirea în care sunt tratați acum pacienții aparține Casei de Pensii Dolj. Revoltată, o pacientă a postat pe o rețea de socializare imagini din clinică și a atras atenția asupra condițiilor mizere din clinică. Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că va trimite inspecția în control.

O pacientă internată în Clinica de Hematologie a Spitalului „Filantropia“ din Craiova a făcut publice imagini în care se văd condițiile în care sunt tratați pacienții: pereți mucegăiți, decojiți, o baie nu poate fi folosită.
„Eu figurez ca internată, dar au zis să plec şi să vin de patru ori pe zi la tratament. Nu au locuri. Stau cu alte trei paciente în pat şi asta a fost hotărârea medicului. Mi s-a spus că sunt internată doar pentru perfuzii, pentru injecţii, pentru transfuzii, atâta tot. Nu sunt paturi şi am fost obligată să plec acasă. Medicul nu discută cu tine. Dacă eşti din Craiova, îţi impune să pleci acasă şi să te întorci doar când trebuie să faci tratamentul. E inuman“, a postat pacienta.

Cum s-a ajuns la această situație?

Clinica de Hematologie a Spitalului „Filantropia“ a funcționat până anul trecut într-o clădire situată în aceeași curte cu Maternitatea spitalului. Conducerea spitalului a luat decizia de a moderniza această clinică unde lunar sunt tratați în jur de 400 de pacienți din toată Oltenia. Soluția pentru a nu sista activitatea, având în vedere că este singura Clinică de Hematologie din Oltenia, a fost ca toată activitatea să fie mutată într-o clădire situată peste stradă de Maternitate. Mutarea clinicii în această clădire este o soluție de compromis până la finalizarea lucrărilor. „Clădirea în care își desfășoară activitatea Clinica de Hematologie aparține Casei de Pensii. Noi avem, în prezent, un contract de închiriere până la finalizarea lucrărilor la clădirea în care urmează să funcționeze clinica“, explică Liliana Staicu, director financiar al spitalului.

„Baia care a apărut în imagini este dezafectată“

În prezent, în Clinica de Hematologie sunt 55 de paturi, iar baia care a apărut în imaginile postate de pacientă este dezafectată.
„Paturile sunt suficiente pentru desfășurarea actului medical. Clinica nu este suprasolicitată. Baia care a apărut în imagini este una dezafectată, este situată la etajul I al clădirii. La același etaj să află altă baie care este funcțională. Nu putem să facem investiții foarte mari, având în vedere că secția este relocată acolo pe o perioadă limitată de timp. Clădirea în care funcționa Secția de Hematologie, care se află în curtea spitalului, este, în prezent, în curs de renovare“, a adăugat Liliana Staicu.
Lucrările la Clinica de Hematologie au început anul trecut, iar conducerea unității spune că urmează să fie finalizate până la sfârșitul acestui an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS