8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSJU Craiova, fără specialiști pentru Chirurgia Cardiovasculară

SJU Craiova, fără specialiști pentru Chirurgia Cardiovasculară

Este nevoie de o echipă de cadre medicale cu experiență

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova a scos la concurs posturile de medici pentru Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară. Se găsesc, însă, cu greu medici specialiști în Chirurgie Cardiovasculară care să vină să opereze la Craiova. La apelul de angajare pentru această specializare medicală, a celei mai mari unități medicale din Oltenia, nu a răspuns nimeni.

Reprezentanții spitalului au publicat trei posturi de medic specialist în specialitatea cardiologie pentru Laboratorul de angiografie şi cateterism cardiac din cadrul Centrului de cardiologie, un post de medic specialist în specialitatea chirurgie cardiovasculară pentru Compartimentul de chirurgie cardiovasculară din cadrul Centrului de cardiologie și trei posturi de medic specialist în specialitatea ATI pentru Compartimentul ATI din cadrul Centrului de cardiologie – Secţia chirurgie cardiovasculară.
Pentru postul de medic specialist în specialitatea chirurgie cardiovasculară nu s-a înscris nimeni. Aceeași situație a fost și pentru postul de medic specialist în specialitatea ATI.
În schimb, pentru postul de medic specialist în specialitatea cardiologie au fost admise dosarele medicilor: Militaru Cristian, Stăvaru Radu-Andrei și Țieranu Eugen-Nicolae. Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară a fost construită în patru ani și inaugurată la începutul lunii mai 2018. Valoarea echipamentelor și dotărilor din Clinica de Cardiologie Intervențională este de aproximativ două milioane de euro.
Activitatea acestei clinici este împărțită în două sectoare: Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară.
Cardiologia Intervențio-nală este o ramură a cardiologiei, care realizează tratarea pacienţilor prin soluţii minim invazive. Aceasta se ocupă în mod special cu tratarea bolilor cardiac-ischemice sau a bolilor structurale de inimă, cu ajutorul unui cateter și a dispozitivelor caracteristice.
Medicii fac în acest moment intervenții pentru partea de cardiologie intervențională medicală, dar acestea sunt programate, nu și în regim de urgență, pentru că nu se poate asigura linie de gardă. Centrul de Cardiologie este dotat corespunzător cu aparatură și materiale sanitare pentru astfel de intervenții de urgență, însă numărul de medici este insuficient pentru a putea asigura o activitate permanentă, o linie de gardă. Este nevoie de formarea unei echipe medicale. De aceea au fost scoase posturi la concurs. Trei dosare au fost admise, iar data susţinerii concursului va fi stabilită după aprobarea comisiei de concurs de către Ministerul Sănătăţii.
Până să se facă operații pe cord deschis la Craiova mai este nevoie de multe demersuri.
În primul rând, este nevoie de o echipă de cadre medicale cu experiență.
Chirurgia cardiovasculară este o specializare grea și extrem de solicitantă care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul chirurgical al bolilor cardiovasculare (afecțiuni congenitale, afecțiuni dobândite, afecțiuni ale vascularizației cordului, anevrisme).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS