10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSensurile unice le dau bătăi de cap craiovenilor

Sensurile unice le dau bătăi de cap craiovenilor

Primăria, somată să elimine ambuteiajele care apar frecvent în zona Parcului Puşkin. 

Primăria Craiova a instituit, la începutul lunii februarie, zeci de sensuri unice, pentru a fluidiza circulaţia rutieră pe străzile oraşului. Una dintre zonele sistematizate este cea a Parcului Puşkin, cu străzi ca Înfrăţirii, Horia, Cloşca, Mărăşti, Mărăşeşti, Anul 1848, Putnei etc. Numai că şoferii nu s-au obişnuit repede cu aceste sensuri unice. Mai mult, în anumite sectoare din această arie se creează frecvent ambuteiaje, iar reclamaţiile au început să curgă.

Problema a fost ridicată şi în cadrul şedinţei de joi a Consiliului Local (CL) Craiova, la interpelări. „Deja nu mai avem răbdare, la ultima şedinţă ni s-a spus că este o sluţie provizorie şi că se vor mai schimba sensurile pentru a se mai fluidiza circulaţia în zonă. În schimb, s-au marcat locurile de parcare. Este o situaţie pe care craiovenii nu o mai suportă“, a spus consilierul PNL Marian Vasile (foto).

Acesta a explicat şi cum se creează ambuteiajele.

„Ca să ieşi din zona Parcul Puşkin către Calea Bucureşti – Universitate, ai două variante. Să ieşi pe strada Horia, unde dimineaţa sunt câteva sute de maşini şi să faci spre stânga, la intersecţia de la Stomatologie. Maximum trei maşini reuşesc să treacă pe verde. Sau ai varianta a doua, să ieşi cu greu în strada Spaniei şi să faci la stânga, către Universitate, unde iar trec maximum trei maşini pe culoarea verde. Situația este insuportabilă, mai ales că acolo există o școală, care are o singură intrare, cea dinspre Nanterre. Am avut răbdare, am discutat și în ședința trecută, ni s-a spus că e o variantă provizorie, că se analizează cu softuri, dar nu s-a schimbat nimic. Nu se poate ieși la ora 8.00 dimineața din cartier. Este foarte, foarte greu. Mergem împreună acolo și analizăm. Haideți să găsim o soluție că nu se mai poate!“, a mai spus consilierul local Marian Vasile.

Primarul Mihail Genoiu admite că trebuie făcute modificări, pentru că situaţia a scăpat de sub control.

„Sunt foarte multe modificări care se vor face legat de aceste sensuri unice. Îmi spuneau cei de la Sistematizare că încă mai vin solicitări de modificări pe care le verifică, o să le băgăm toate o dată. Cât de curând, zilele următoare, urmează aceste modificări“, a susţinut primarul.

Ce softuri a folosit primăria până acum pentru Sistematizarea circulaţiei nu se ştie, cert este însă că ele nu au rezolvat problemele. Multă lume este nemulţumită şi speră ca municipalitatea să ia măsuri urgente. „Nu au rezolvat nimic, mai mult au încurcat. Sunt ore la care circulaţia se blochează pur şi simplu“, a spus un taximetrist care trece frecvent prin acea zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS