12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRăfuieli pe tema demiterii directorilor din Primăria Târgu Jiu

Răfuieli pe tema demiterii directorilor din Primăria Târgu Jiu

Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, îi aduce critici primarului Marcel Romanescu în ceea ce priveşte demiterea celor două directoare din cadrul instituţiei. Este vorba de Ermina Pasăre, şefa Serviciului Urbanism, şi Narcisa Cristea, directoarea economică. În opinia lui Adrian Tudor, primarul doreşte să joace rolul unui justiţiar în oraş pentru a-şi face imagine şi nu spune cum apropiaţii săi s-au înfruptat din fonduri publice. Vicele spune că Marcel Romanescu vrea să ofere „sânge” poporului şi că se va ajunge la instanţă în urma demiterii celor două directoare. În opinia lui Adrian Tudor, era necesar ca primarul să facă o analiză de acum un an, dacă a constatat că pe raza oraşului sunt întârzieri la investiţii. Viceprimarul spune că apropiaţi ai lui Marcel Romanescu fac afaceri cu bani publici. Adrian Tudor a anunţat că vor apărea şi documente în acest sens.

Replica lui Romanescu

Viceprimarul dă ca exemplu cazul unor directori din primărie, printre care ş Narcisa Cristea, cărora le-au fost imputate, anul trecut, anumite sume. Ulterior, directorii au câştigat procesul cu primarul. Primarul ar urma să îi achite şi Narcisei Cristea cheltuielile de judecată, iar demiterea, în opinia lui Adrian Tudor, ar fi un act de răzbunare din partea edilului. Adrian Tudor susţine că stlul lui Marcel Romanescu este să dea peste cap activitatea direcţiilor şi să îşi numească apropiaţi în posturi importante. Persoanele respective ar fi aduse prin transfer de la primării din judeţ. Viceprimarul cere organizarea de concursuri transparente.
La rândul său, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că este vorba de evaluarea activităţii directorilor şi a directorilor adjuncţi şi că persoanele nemulţumite de calificativul primit pot depune contestaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS