Acasă Local Gorj Judecătoarea Minodora Puianu, preşedinte al BEJ Gorj

Judecătoarea Minodora Puianu, preşedinte al BEJ Gorj

-

Biroul Electoral Judeţean Gorj are de joi şefi. În urma tragerii la sorți a celor trei judecători din rândul magistraților Tribunalului Gorj, care vor face parte din biroul electoral județean, la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019 au fost desemnați: Puianu Minodora – președinte, Ionescu Remus – locțiitor şi Eftenoiu Gheorghița – membru. Potrivit lui Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj, urmează ca Biroul Electoral Judeţean să fie completat şi cu ceilalţi membri. De asemenea, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor urmează să comunice numărul exact de persoane cu drept de vot de pe raza judeţului Gorj.

Lămuriri pentru referendum

Subprefectul de Gorj a mai declarat că au loc instruiri cu operatorii de calculator. Până în prezent, au fost instruiţi primarii şi secretarii de primării. În secţiile de vot vor desemna reprezentanţi 11 partide politice. Extragerea pentru preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de vot va avea loc pe 11 mai, iar pe 17 mai secţiile vor fi completate cu membrii partidelor politice. Sorin Arjoca a mai spus că se aşteaptă lămuriri dacă pe 26 mai va fi organizat şi referendumul pe tema justiţiei. „Lucrurile sunt clare în ceea ce priveşte parcurgerea etapelor pentru organizarea alegerilor europarlamentare la nivelul circumscripţiei electorale Gorj. Aşteptăm să ni se comunice exact şi numărul de alegători de către instituţia de specialitate, pentru a putea transmite datele în vederea tipăririi buletinelor de vot. Totul decurge normal, cu instruirile. Acum aşteptăm să vedem dacă se va face şi referendumul, pentru a organiza secţii separate“, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Spania, din nou campioană europeană la handbal

Naționala masculină de handbal a Spaniei a rușit să-și apere titlul de campioană europeană la handbal masculin. Ibericii au învins reprezentativa...