primaria motru
primaria motru

Primăria Motru nu va avea fondurile necesare pentru a asigura cheltuielile de funcționare până la finalul anului. Potrivit repartizării realizate prin algoritmul ANAF, în buget va intra o sumă de 5,7 milioane de lei, cu 2,6 milioane de lei mai puţin decât minimul necesar pentru funcţionarea normală. Primarul din Motru, Gigel Jianu, a spus că la capitolul asistenţă socială este un buget mai mare, dar tot cu 300.000 de lei mai puţin, având în vedere că primăriile au preluat din acest an plata indemnizaţiilor însoţitorilor persoanelor cu handicap.

„Se împarte sărăcia“

În concluzie, edilul afirmă că bugetul este asigurat pe 2019 în proporţie de 70% -75%. Un efect imediat va fi reducerea investiţiilor. Este nevoie de fonduri însă pentru partea de cofinanţare a unor proiecte care beneficiază de fonduri europene. Edilul din Motru a mai spus că va fi nevoit să renunţe la investiţiile în municipiu. De asemenea, sunt de plătit rate la cofinanţările pentru proiectele trecute. Jianu a spus că este obligatoriu ca municipalitatea să beneficieze de fonduri la rectificarea bugetară. Aceasta ar putea avea loc abia la finalul acestei veri. Edilul spune că se teme de o împărţire a banilor pe criterii politice, însă, în fond, este vorba de o împărţire a sărăciei, având în vedere nevoile localităţilor.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.