21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSe aleg judecătorii care vor face parte din BEJ Dolj

Se aleg judecătorii care vor face parte din BEJ Dolj

Având în vedere că se apropie data alegerilor pentru Parlamentul European, la Tribunalul Dolj urmează să aibă loc desemnarea celor trei judecători care vor face parte din Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Dolj. Reprezentanţii Tribunalului Dolj anunţă că, în temeiul art. 26, alin. 2, din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi defăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, „în data de 28 martie 2019, ora 9.00, la sediul Tribunalului Dolj din Craiova, strada Brestei nr. 12, în şedinţă publică, se va efectua tragerea la sorţi pentru desemnarea celor trei judecători care vor face parte din Biroul Electoral Judeţean Dolj“.
Potrivit legii, Birourile electorale județene sunt constituite din trei judecători, un reprezentant al Autorității Electorale Permanente și din cel mult zece reprezentanți ai partidelor politice, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțelor politice sau electorale dintre acestea care participă la alegeri.
Desemnarea celor trei judecători se face cu 60 de zile înainte de data alegerilor, de către președintele tribunalului, prin tragere la sorți, dintre judecătorii în exercițiu ai instanţei de judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS