Polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice din cadrul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu au acționat în ultimele trei zile pentru identificarea persoanelor care nu respectă prevederile Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 307/2006 privind stabilirea unor reguli de circulație a vehiculelor cu tracțiune animală și de protejare a spațiilor verzi în municipiul Târgu Jiu. Conform rapoartelor de activitate întocmite de polițiștii locali rezultă faptul că în perioada menționată au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.400 de lei pentru nerespectarea art.1, alin (3) din HCL nr. 307/2006 care dispune: Atelajele vor fi prevăzute obligatoriu cu colectoare de fecale, coșuri pentru furaje, mătură și lopată, deținătorii/utilizatorii acestora având obligația de a nu lăsa reziduuri pe traseul de deplasare și/sau la locul de staționare.

Pe toate străzile

Străzile din municipiul Târgu Jiu pe care persoanele sancționate au fost depistate sunt: strada Barajelor, Aleea Plopilor, strada Șișești, strada Lotrului și strada Agriculturii. De asemenea, conform datelor centralizate, de la începutul anului 2019 și până în prezent, polițiștii locali au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.900 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor stabilite în același act normativ. Sancțiunea contravențională prevăzută pentru astfel de fapte este cuprinsă între 100 și 500 de lei. Poliția Locală Târgu Jiu va continua să desfășoare în perioada următoare astfel de acțiuni și recomandă cetățenilor care observă încălcări ale legislației să apeleze numărul de telefon al dispeceratului instituției: 0253/225.434, astfel încât polițiștii locali să se deplaseze la fața locului în vederea luării măsurilor legale.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.