13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(Galerie Foto) Razie de proporţii pe şoselele şi în barurile din Dolj

(Galerie Foto) Razie de proporţii pe şoselele şi în barurile din Dolj

Sute de poliţişti au ieşit pe străzi în noaptea de vineri spre sâmbătă, scopul raziei fiind prevenirea faptelor comise cu violență, a activităților comerciale, dar şi abaterilor la regimul circulației pe drumurile publice, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.
La acţiune au participat poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, rutieră, luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, precum şi efective de jandarmi.
Potrivit oamenilor legii, pe şoselele din Dolj au fost prezente peste 40 de filtre rutiere, iar acţiunea a vizat şi barurile ori discotecile din judeţ. „În judeţul Dolj au fost instituite 44 de filtre rutiere, fiind controlate aproximativ 880 de vehicule. De asemenea, poliţiştii au verificat peste 200 de agenţi economici, baruri şi discoteci şi au legitimat aproximativ 1.500 de persoane, dintre acestea peste 300 fiind controlate corporal. În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 193 de sancţiuni contravenţionale, valoarea sancţiunilor fiind de aproximativ 77.000 de lei. Ca măsuri complementare au fost reţinute nouă permise de conducere, două certificate de înmatriculare şi au fost confiscate bunuri în valoare de 1.000 de lei. De asemenea, poliţiştii au constatat nouă infracţiuni, fiind depistate în flagrant delict persoane care se aflau la volan, deşi nu aveau acest drept sau care aveau asupra lor obiecte periculoase“, au precizat poliţiştii doljeni.

Băuţi sau fără permis la volan

Oamenii legii au dat drept exemplu mai mulţi şoferi care au încălcat prevederile Codului Rutier. Astfel, un tânăr de 26 de ani, din Coțofenii din Față, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, deşi avea permisul suspendat pe o perioadă de 60 de zile de pe 18 februarie.
Un tânăr de 18 ani, din Craiova, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, deşi nu avea permis de conducere. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că autoturismul i-a fost încredinţat de un tânăr de 21 de ani, motiv pentru care acesta din urmă s-a ales cu dosar penal pentru încredinţarea unui vehicul spre a fi condus de o persoană fără permis.
De asemenea, în localitatea Ghindeni, oamenii legii au despistat un tânăr de 32 de ani care conducea un autoturism, deşi nu avea permis de conducere. De asemenea, la testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS