Acasă Local Gorj Licitaţie pentru reabilitarea termică a Spitalului Judeţean

Licitaţie pentru reabilitarea termică a Spitalului Judeţean

-

Consiliul Judeţean Gorj organizează licitaţia privind reabilitarea termoenergetică a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, clădirea din strada Tudor Vladimirescu. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că licitaţia vizează achiziţia serviciilor de realizare a proiectului tehnic. Au fost depuse mai multe oferte care sunt analizate de comisia de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean. Potrivit lui Cosmin Popescu, a fost depusă şi o contestaţie. Se speră ca aceasta să fie soluţionată rapid şi să fie declarat un câştigător. Proiectul privind reabilitarea termoenergetică a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu beneficiază de o finanţare europeană de 21 de milioane de lei. Şeful Consiliului Judeţean Gorj a mai spus că, în această săptămână, a fost semnat alt contract cu finanţare europeană care vizează reabilitarea, modernizarea şi extinderea Unităţii Primiri Urgenţe din strada Tudor Vladimirescu.

Nu se mai mută secţia

Preşedintele CJ Gorj a mai declarat că, iniţial, s-a dorit mutarea secţiei. Comisia Europeană a vrut ca secţiile să rămână unde sunt şi să fie extinse. Suma alocată pentru modernizarea UPU este de 8,5 milioane de lei, din care 1,8 milioane de lei reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean. Unitatea Primiri Urgenţe trebuie reabilitată şi dotată cu echipament medical în 28 de luni. Mady Huzu, medic în cadrul Secţiei UPU din strada Tudor Vladimirescu, a declarat că numărul de pacienţi s-a dublat în ultimii ani. Vor fi amenajate mai multe spaţii pentru investigaţii medicale. Vor fi făcute şi angajări. Astfel, urmează să fie mărită organigrama cu 15 posturi de medici şi asistente medicale. Finanţarea posturilor se va face de către Ministerul Sănătăţii. Unitatea Primiri Urgențe va avea în dotare cameră de resuscitare, săli de urgențe majore, grupuri sanitare pentru pacienți și grupuri sanitare pentru angajați. De asemenea, în cadrul proiectului, vor fi achiziționate echipamente și dotări specifice (ecograf mobil, monitor funcții vitale, dispozitiv portabil iluminare vene, defibrilator, tărgi radio transparente, cărucioare transport pacienți etc.).

Întârzie achiziţia unui CT

Pacienţii şi personalul medical din Târgu Jiu trebuie să mai aştepte până când Spitalul Judeţean de Urgenţă, unitatea din strada Tudor Vladimirescu, va fi dotat cu un Computer Tomograf nou. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a precizat că a discutat din nou cu şefi din Ministerul Sănătăţii legat de alocarea de fonduri pentru achiziţia în acest an a echipamentului medical care va deservi Unitatea Primiri Urgenţe, şi nu numai. Aparatul ar fi trebuit să fie adus la Târgu Jiu încă de anul trecut, însă au existat unele întârzieri în derularea programului. În cel mai rău caz, dacă nu vor fi alocate fonduri de la Ministerul Sănătăţii, şeful CJ Gorj a spus că vor fi găsite resurse financiare la nivel local. Cosmin Popescu speră însă ca echipamentul să fie achiziţionat printr-un program al ministerului de resort. Este de amintit că anul trecut Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a fost dotat cu un aparat RMN performant.

ȘTIRI VIDEO GdS

Locomotivă mistuită de flăcări, în Hunedoara

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, incendiul a fost anunţat puţin după miezul nopţii trecute. Locomotiva, care a luat foc...