26.7 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Criză financiară la UATAA Motru

Criză financiară la UATAA Motru

-

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă Motru trece printr-o perioadă economică dificilă. Primarul din Motru, Gigel Jianu, spune că în această perioadă se derulează activitatea de achiziţie a certificatelor de CO2. UATAA este obligată să cumpere astfel de certificate, fiind un poluator. Costul certificatelor este însă unul ridicat. Gigel Jianu a declarat că, în situaţia în care nu vor fi realizate la timp achiziţiile respective, Uzina riscă să plătească penalităţi pentru fiecare zi de întârziere. Edilul din Motru a mai spus că bugetul pentru achiziţia certificatelor este de peste 2 milioane de lei. Autoritatea locală nu poate asigura decât 1,7 milioane de lei. Deocamdată, nu se ştie de unde se va face rost de diferenţa de bani.

Soluţii pentru Motru

Primarul municipiului Motru este de părere că ar putea fi găsite soluţii pentru plata certificatelor de CO2 abia după aprobarea bugetului local. Jianu este nemulţumit şi pentru că administratorul UATAA Motru nu a comunicat din timp problema legată de achiziţia certificatelor de CO2. De asemenea, Gigel Jianu spune că certificatele ar fi trebuit achiziţionate din timp şi nu lăsate pe ultima sută de metri, până la finalul lunii aprilie, când trebuie finalizat acest proces de achiziţie.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.