Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează vineri, 22 martie, la Galeria de Artă din Ruse – Bulgaria vernisarea expoziției „Aripi“, semnată de Cristina Cioplea și Oara Larisa Mutu Mindoiu. Cele două artiste din Gorj și Mehedinți expun la Ruse, în Bulgaria, tablourile care surprind zborul aripilor de îngeri. Oara va expune lucrări pe pânză în tehnici mixte în acrilic și ulei, iar Cristina merge la Ruse cu lucrări de grafică. Artistul gorjean Cristina Cioplea spunea la expoziția vernisată în sala „Florin Isuf“ din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj că în tablourile ei a încercat de fiecare dată să imprime un aer metafizic (aripi de înger). Fluturii sunt fiinţe efemere, la fel ca şi oamenii. Lucrările celor două artiste au fost apreciate în mai multe expoziții naționale, dar și internaționale. Oara a expus tablourile sale în Budapesta, dar și în Franța.

40 de tablouri

Cel mai important este însă că tablourile pictate de ea au fost vândute pentru colecții particulare în străinătate. Oara merge însă pentru prima dată în Bulgaria. Artista Cristina Cioplea are pentru prima dată o expoziție personală în afara țării. Așadar, vineri, 22 martie, la ora 16.00, la Galeria de artă din Ruse – Bulgaria are loc vernisarea expoziției „Aripi“, care cuprinde 40 de tablouri ale celor două artiste, Cristina Cioplea și Oara Larisa Mutu Mindoiu. „Menționăm că evenimentul face parte din ciclul de manifestări pe care CJCPCT Gorj îl organizează în acest an pentru a sărbători împlinirea a 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional de Arte Vizuale GORJFEST (1990-2019), dar și pentru a onora, prin intermediul vernisării unor expoziții de artă plastică în spațiul european, preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene“, a declarat Daniela Gapşea, purtătorul de cuvânt al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.