21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn angajat al Stațiunii de Cercetări Caracal, bătut în drum spre casă de doi indivizi care ar fi purtat cagule

Un angajat al Stațiunii de Cercetări Caracal, bătut în drum spre casă de doi indivizi care ar fi purtat cagule

Un bărbat de 56 de ani, angajat al Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare din Caracal, instituție aflată în subordinea Universității din Craiova, acuză că ar fi fost bătut marți, în timp ce se îndrepta de la locul de muncă spre casă. Doi indivizi care purtau cagule ar fi coborât dintr-o mașină înmatriculată în Bulgaria și l-ar fi lovit cu bâtele, până când a reușit să se îndepărteze.


Bărbatul se întorcea de la locul de muncă, de la stațiunea de cercetări din Caracal, și mai avea puțin până când să intre în localitatea de domiciliu, Fărcașele, de unde face naveta zilnic, cu bicicleta. La un moment dat a fost depășit de o mașină cu numere de Bulgaria, în care se aflau patru persoane. Două dintre acestea ar fi coborât și l-ar fi luat, fără niciun avertisment, la bătaie.
„Pe o porțiune de câmp, era o mașină cu numere de Bulgaria, s-au dat jos din mașină doi inși, cu cagule pe față, și m-au luat la bătaie cu parii. N-am avut conflict, nu m-am certat cu nimeni, pur și simplu…“, a declarat bărbatul, povestind că a sunat la 112 de-bia în momentul în care a ajuns acasă, venind atât poliția, cât și un echipaj SMURD, care l-a transportat la Spitalul Municipal din Caracal, unde i s-au făcut mai multe investigații medicale.
Bărbatul, Ilie Mirea, s-a prezentat ieri și la Serviciul Județean de Medicină Legală Olt pentru a obține un certificat medico-legal.
Ilie Mirea a lucrat, până în vara anului trecut, ca paznic la aceeași stațiune de cercetări, până când s-a decis ca paza să fie asigurată cu o firmă specializată. Acesta ar fi fost momentul în care bărbatul ar fi intrat în conflict cu șefii săi, pe care i-a acționat, alături de alți colegi de serviciu, în judecată, cerând plata celor aproximativ 2.500 de ore suplimentare lucrate în ultimii ani și neplătite. Cele ce i s-au întâmplat, spune liderul Sindicatului Solidaritatea Universitară, Mugurel Popescu, cel care l-a însoțit și marți seară, la spital, la Caracal, dar și ieri, la Medicina Legală, fiind considerate o încercare de intimidare a angajatului.
Directorul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare din Caracal, Marius Bran, declară însă că nu are niciun fel de conflict cu angajatul și că procesul pe marginea drepturilor de muncă ale angajaților merge înainte, urmând ca instanța să decidă.
„Nu am niciun conflict cu domnul Mirea și cu nimeni altcineva, nu știm ce s-a întâmplat. Am auzit și eu azi-dimineață despre cele petrecute, mai mult de-atât nu știu ce să vă spun. (…) Sunt mai mulți în proces, dar nu are niciun fel de legătură. (…) Eu am evitat și evit orice fel de contact, pentru că era, așa, mai conflictual, cu toată lumea, nu… E regretabil ce s-a întâmplat. Nu am căutat detalii, nu mă interesează, îmi pare rău pentru el, pentru că e angajatul nostru, dar nu știu cu cine ar avea probleme“, a declarat Bran.
Poliția a deschis un dosar de cercetare penală în acest caz, conform declarației purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, „sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe și desfășoară activități în vederea stabilirii situației de fapt și identificării celor cafe ar fi săvârșit fapta“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS