11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞofer împuşcat după o altercaţie în trafic

Şofer împuşcat după o altercaţie în trafic

Poliţiştii de la Secţia 5 au fost nevoiţi să împuşte un şofer de 48 de ani, din Craiova, care s-a urcat băut la volan şi a încercat să fugă de oamenii legii. Înainte de a fugi de poliţişti, şoferul băut fusese implicat într-o altercaţie în trafic, pe bulevardul Dacia.

Un craiovean de 48 de ani s-a ales cu un glonţ în picior, dar şi cu un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce s-a urcat băut la volan şi a încercat să fugă de poliţişti.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, un echipaj de la Secţia 5, care patrula pe bulevardul Dacia în noaptea de marţi spre miercuri, a observat doi şoferi care se înjurau. Când poliţiştii au încercat să intervină, unul dintre şoferi, care conducea un Opel Vectra, a demarat, încercând să fugă.
„Echipajul de poliţie a oprit autospeciala pentru a interveni, fiind informaţi de către unul dintre conducători cu privire la faptul că celălalt i-a adresat injurii şi s-ar afla sub influenţa alcoolului. Având în vedere că respectivul bărbat a demarat în viteză, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. La un moment dat, cel în cauză a coborât din autoturism şi a încercat să fugă. Fiind în urmărirea acestuia, unul dintre poliţişti a efectuat somaţiile legale şi a tras patru focuri de armă în plan vertical, în încercarea de a-l determina pe acesta să se oprească. Întrucât bărbatul nu s-a supus somaţiilor legale, asupra membrelor inferioare ale acestuia a fost executat un foc de armă, care l-a rănit în piciorul stâng“, au precizat oamenii legii.

Şoferul împuşcat, transferat la un spital din Capitală

Poliţiştii doljeni au mai explicat că, după ce l-au oprit pe şoferul fugar, a fost chemată o ambulanţă, iar bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Ulterior, poliţiştii au stabilit că, într-adevăr, şoferul de 48 de ani se urcase băut la volan. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele şoferului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Urgenţă Craiova, şoferul împuşcat a fost
diagnosticat cu o plagă împuşcată la nivelul coapsei stângi şi ischemie acută a piciorului stâng (întreruperea circulaţiei arteriale – n.r.). După ce a primit îngrijiri medicale, ieri-dimineaţă, bărbatul a fost transportat de urgenţă la o unitate medicală din Bucureşti. Medicii craioveni au mai precizat că bărbatul era conştient şi stabil hemodinamic şi respirator atunci când a fost trimis la Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS