Acasă Local Gorj De la asociaţia apă-canal, secretar de stat în Ministerul Culturii

De la asociaţia apă-canal, secretar de stat în Ministerul Culturii

-

Gorjeanul Mihai Gherghe (foto), fostul şef al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „ADIA“ Gorj, care se ocupă cu investiţiile în reţele de apă şi canal, spune că va face treabă ca secretar de stat în Ministerul Culturii, funcţie în care a fost numit recent. Mihai Gherghe recunoaşte că nu are nimic în comun cu domeniul, doar că are un unchi profesor. Acesta l-ar fi sfătuit să accepte postul de secretar de stat la Ministerul Culturii. Consilierul local Mihai Gherghe promite că va face treabă din poziţia pe care o ocupă. Acesta a anunţat că îşi va duce la bun sfârşit misiunea din minister, în departamentul unde a fost numit. Alesul local spune că va încerca să promoveze în lume cultura românească.

Nu ştie, deocamdată, cu ce se va ocupa

Mihai Gherghe nu cunoaşte încă ce directive va primi de la ministrul culturii. Gherghe spune că are o experienţă în colaborarea la nivel instituţional în judeţul Gorj. Consilierul local trebuie să renunţe la mandatul de ales în Consiliul Local Târgu Jiu. În locul său va fi desemnat Marius Predescu. Colegul din Consiliul Local Târgu Jiu al lui Mihai Gherghe, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor, îşi doreşte ca noul secretar de stat din Ministerul Culturii, Mihai Gherghe, să colaboreze strâns cu primarii din judeţul Gorj. În acest fel se vor vedea şi rezultatele în domeniul promovării proiectelor culturale la nivelul judeţului şi al municipiului Târgu Jiu. Adrian Tudor a mai declarat că Gorjul avea nevoie de un secretar de stat la Cultură sau la Turism, după numirile de la Ministerul Energiei. Adrian Tudor a mai spus că nu orice persoană poate ocupa un post de secretar de stat. În opinia viceprimarului, Mihai Gherghe, chiar dacă nu are legătură cu domeniul, poate fi un bun manager în domeniul culturii. Şi Mihai Gherghe se poate perfecţiona şi avea rezultate, chiar dacă nu a condus instituţii de cultură anterior. De precizat că Mihai Gherghe a avut sprijinul liderului PSD Gorj, Mihai Weber, să ocupe postul de secretar de stat în Ministerul Culturii.

ȘTIRI VIDEO GdS

OLT: Fermierii controlați prin teledetecție încep să-și primească banii

Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Olt este în plină campanie de autorizare la plată a fermierilor care trebuie să-și primească banii, după ce, până la 1 decembrie 2019, aceștia au încasat în conturile deschise la bănci avansul care se acordă proprietarilor de teren care exploatează teren agricol.

Horoscop

Berbec Este o zi a cărei temă principală sunt veniturile obţinute în urma desfăşurării unei munci oficiale. Într-un anume fel, prietenii şi...