15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRobert Bălăeţ poate să îşi înceapă activitatea la Clubul Sportiv Municipal

Robert Bălăeţ poate să îşi înceapă activitatea la Clubul Sportiv Municipal

Noul director al Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu, Robert Bălăeţ, îşi poate începe activitatea. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că în cursul zilei de marţi (ieri – n.r.) va semna contractul de mandat cu Robert Bălăeţ. Acesta va conduce CSM pentru următorii trei ani, în baza contractului semnat cu primarul din Târgu Jiu. După cum se știe, a trecut mai bine de o lună de când Robert Bălăeţ a câştigat concursul pentru postul de director, organizat de primărie. Consilierii locali din majoritatea PSD-ALDE şi primarul liberal nu s-au înţeles în ceea ce priveşte procedura de semnare a contractului. În cele din urmă a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care a fost validat rezultatul concursului. Secretarul Primăriei Târgu Jiu, Grigore Jianu, a confirmat că acum sunt îndeplinite condiţiile pentru semnarea contractului.

Mai puţini angajaţi

Edilul a mai declarat că va avea o discuţie cu noul director al CSM. Marcel Romanescu îşi doreşte ca noua entitate să funcţioneze cu un număr minim de salariaţi. Fondurile să fie orientate cu prioritate către activităţile sportive, mai spune Marcel Romanescu. Pe viitor se va pune cel mai probabil în discuţie fuzionarea Clubului Sportiv Pandurii, condus de Mihai Prunariu, cu structura care va fi condusă de Robert Bălăeţ. La rândul său, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu, a declarat că majoritatea din Consiliul Local a aprobat rezultatul concursului. Aurel Popescu nu este mulţumit de modul în care a decurs procedura de stabilire a unui director pentru Clubul Sportiv Municipal. În cele din urmă s-a ajuns la un compromis şi entitatea sportivă va putea să funcţioneze. Totodată, viceprimarul Adrian Tudor a spus că au fost combinate două proiecte de hotărâre, unul propus de majoritatea politică şi al doilea propus de primar.

Să nu transforme CSM în „vacă de muls“

Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, a cerut ca noul director al Clubului Sporitv Municipal, Robert Bălăeţ, să nu transforme entitatea sportivă într-o vacă de muls. Tudor se referă la perioada în care Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu era angajat în cheltuieli uriaşe cu salariile, achiziţiile de jucători sau de maşini scumpe. În conducerea Clubului de fotbal, condus ani de zile de Marin Condescu, s-a aflat şi noul director al CSM, Robert Bălăeţ. Adrian Tudor susţine că speră să nu vadă acelaşi stil de lucru şi la Clubul Sportiv Municipal. În replică, Marcel Romanescu a precizat că Adrian Tudor a spus adevărul când a spus că Pandurii a fost o vacă de muls. Edilul a precizat că persoanele care au muls Clubul au fost social-democraţi. Exemplul dat este cel al viceprimarului Aurel Popescu, fost membru în Consiliul de Administraţie al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Romanescu mai dă exemplu de social democraţi în funcţii cheie şi la alte entităţi publice, precum Aparegio Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS