14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(Galerie Foto) Vicele PSD din Poiana Mare, reţinut pentru contrabandă cu ţigări

(Galerie Foto) Vicele PSD din Poiana Mare, reţinut pentru contrabandă cu ţigări

 

Poliţiştii din Calafat au descoperit, în comuna Poiana Mare, o fabrică ilegală de ţigarete, ocazie cu care au confiscat peste 100 kg de tutun şi aproape 200.000 de ambalaje de carton, dar şi importante sume de bani. Luni, după percheziţii, oamenii legii au reţinut patru persoane suspectate de comiterea infracţiunii de contrabandă cu tutun, printre care se numără şi Cristian Ologu, viceprimarul PSD al comunei Poiana Mare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat au dispus, luni, reţinerea a patru persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de contrabandă cu tutun şi producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat. Unul dintre suspecţii din acest dosar este Cristian Ologu, de 28 de ani, viceprimar al comunei Poiana Mare din anul 2016. Alături de acesta au mai fost reţinuţi Ion Jianu, de 54 de ani, din Poiana Mare, dar şi Marius Afrenie şi Gheorghe Maiuru, de 25, respectiv 21 de ani, ambii din comuna Ghidici.
Cei patru au fost reţinuţi după ce, în dimineaţa zilei de luni, oamenii legii au făcut 11 percheziţii domiciliare în localităţile Piscu Vechi, Ghidici, Poiana Mare şi Cetate, în căutarea unei fabrici ilegale de ţigarete. Potrivit oamenilor legii, fabrica de ţigarete a fost descoperită în comuna Poiana Mare, la domiciliul bărbatului de 54 de ani.
„În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor două instalaţii artizanale clandestine pentru fabricat tutun, 137 kg tutun, 205 cutii cu decupaje din carton folosite la ambalarea ţigărilor în pachete (în total 193.600 de astfel de cartoane), 14 role cu folie transparentă pentru ambalarea pachetelor de ţigări, 10 role din foiţă de staniol, 96 de pachete de ţigări care nu aveau aplicate marcaje fiscale, precum şi sumele de 207.945 de lei, 8.555 de euro şi 2.330 de dinari sârbeşti.

Viceprimarul a ajuns în arestul IPJ Dolj

Oamenii legii au mai precizat că, pe lângă cele patru persoane reţinute în cursul zilei de luni, în acest dosar mai sunt cercetaţi în stare de libertate doi bărbaţi de 41 şi 61 de ani din Cetate şi Seaca de Câmp.
Viceprimarul Cristian Ologu şi ceilalţi trei inculpaţi urmează să fie duşi la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Întrebat despre această situaţie, Vintilă Marin, primarul din Poiana Mare, a declarat pentru GdS că nu ştie exact în ce este implicat vicele Ologu. „La ora actuală, nu ştiu exact ce s-a întâmplat. Am înţeles că el era prieten cu fiica sau nepoata unuia dintre cei reţinuţi, dar nu ştiu mai multe. Am fost anunţat că a fost reţinut şi că va fi dus la instanţă cu propunere de arestare. În acest moment, viceprimarul este în concediu“, a precizat edilul Vintilă.
Potrivit informaţiilor făcute publice pe pagina de internet a comunei Poiana Mare, Cristian Ologu este membru PSD din 2010, de când deţine şi funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret a PSD Poiana Mare. Din 2016 deţine funcţia de viceprimar al comunei Poiana Mare.
În ultima declaraţie de avere, depusă în 2018, viceprimarul Ologu a precizat că nu deţine niciun imobil, teren sau autoturism, dar nici bijuterii ori depozite bancare. Singurele informaţii menţionate în declaraţia de avere sunt două credite de 45.400 şi 35.200 de lei, obţinute în 2017, dar şi salariul de viceprimar obţinut în 2017 (65.583 de lei).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS