Acasă Local Gorj Proteste împotriva celor care aruncă gunoiul pe marginea şoselelor

Proteste împotriva celor care aruncă gunoiul pe marginea şoselelor

-

Drumarii ies în stradă, alături de cetăţeni

Şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, Ion Tudor, a declarat că este dezamăgit de atitudinea unora dintre participanţii la traficul rutier de a arunca deşeurile pe marginea şoselelor. În această perioadă, drumarii execută marcaje şi reparaţii la indicatoarele rutiere şi igienizează anumite zone, unde sunt deşeuri abandonate. Ion Tudor a precizat că ar fi util un protest împotriva celor care sunt certaţi cu legea şi aruncă gunoi pe oriunde şi în special în vecinătatea şoselelor naţionale. „Trebuie luat foarte serios în calcul să organizăm un protest pentru a atrage atenţia în legătură cu această situaţie de neacceptat. Vorbim de ceea ce ne leagă de civilizaţie. Un protest împotriva celor care aruncă gunoiul pe marginea drumului şi oriunde în natură. Locul deşeurilor nu este acolo. Este vorba şi de imaginea judeţului“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

Vor să monteze camere video

Ion Tudor a mai declarat că, în mai multe puncte din vecinătatea drumurilor naţionale, vor fi instalate sisteme de supraveghere video. Vor mai fi stabilite şi alte posibilităţi pentru a-i identifica pe cetăţenii care aruncă deşeurile menajere pe marginea şoselelor naţionale, în parcări şi în alte spaţii publice. În fiecare săptămână, angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu strâng o maşină de gunoi de pe marginea principalelor artere rutiere pe care le au în administrare. „De la începutul anului şi până recent, am strâns câteva maşini de gunoi de pe marginea drumurilor naţionale şi, în special, de pe marginea DN 67 C Novaci – Rânca. Vom identifica mai multe puncte unde vor fi instalate camere video şi îi vom depista pe cei care fac asemenea lucruri. Cred că şi legislaţia ar trebui înăsprită în domeniul gestionării deşeurilor. Nu doar o simplă amendă“, a mai declarat Ion Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Persoana iubită sau copiii vă solicită ajutor material. De aici se pot isca foarte uşor controverse, discuţii aprinse şi chiar conflicte...