10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(Galerie Foto) Expoziție de fotografie marca Sebastian Prioteasa

(Galerie Foto) Expoziție de fotografie marca Sebastian Prioteasa

Fotografia este o pasiune şi un mod de viaţă pentru el şi consideră că, atâta timp cât transmite un mesaj, aceasta şi-a îndeplinit scopul. Așa își descrie Sebastian Prioteasa hobby-ul, despre care povestește că se potrivește perfect cu excursiile montane şi dragostea pentru natură. Tema expoziţiei de fotografie marca Sebastian Prioteasa, care şi-a deschis joi porţile la Muzeul de Artă Craiova, este fotografia ca produs finit. „Fotografia este o pasiune şi un mod de viaţă pentru mine. Aceasta este a doua expoziţie personală, după cea despre Toscana, şi este despre peisaj. Nu mă limitez însă la peisaj, îmi plac mai multe genuri de fotografii. Îmi plac natura, sportul, călătoriile pe munte şi drumeţiile şi cred că au mers mână în mână cu peisajele la început, iar fotografia a venit ca o parte din lucrurile frumoase pe care le descopeream şi mi-am dorit să le reproduc în imagini. În cadrul acestei expoziţii, fotografia nu este neapărat una unitară, sunt foarte multe elemente grafice, fotografii alb-negru, color. Printurile sunt finisate foarte bine, în sensul că unele sunt făcute pe pânză de tablouri şi unele sunt făcute pe o hârtie specială mată, atât color, cât şi alb-negru. Ideea acestei expoziţii a fost fotografia ca produs finit, adică ea înseamnă mai mult decât o imagine pe calculator sau pe telefon, reprezintă un print, o hârtie cu o textură, un miros, produsul finit pe care îl poţi duce în casă. Fotografia reuşită este cea care transmite un mesaj celui care o vede“, a spus Sebastian Prioteasa.
Peisaje covârşite de alb, în aşa fel încât negrul sfârşeşte prin a deveni vag, peisaje unice de iarnă, învăluite în gri voalat, fotografii cu trunchiuri de copaci străpunse de razele unui soare enigmatic sunt doar câteva dintre imaginile care surprind. Tablourile cu fotografii care sunt expuse pot fi cumpărate, fiind o expoziție cu vânzare. „Toate tablourile sunt înrămate şi pot fi cumpărate. Există nişte cataloage, de unde se pot comanda“, a adăugat Sebastian Prioteasa.
Dacă iubiţi fotografia şi arta, sunteți așteptați până pe 31 martie la Muzeul de Artă Craiova la expoziția marca Sebastian Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS