Acasă Local Gorj Telescop pentru târgujieni lângă Coloana Fără Sfârşit

Telescop pentru târgujieni lângă Coloana Fără Sfârşit

-

O asociaţie va pune la dispoziţia târgujienilor un telescop pe 16 martie, de la ora 19.00, lângă Coloana Fără Sfârşit. Cetăţenii sunt invitaţi în Parcul „Coloanei Fără Sfârşit“ pentru o sesiune de informare despre Constantin Brâncuşi, la 62 de ani de la moartea acestuia. Cetăţenii vor putea folosi telescopul pus la dispoziţie de un localnic. „În timpul copilăriei am dormit în pat. În timpul adolescenţei am aşteptat la uşă. În timpul maturităţii am zburat înspre ceruri…“. Acesta este unul din celebrele aforisme ale lui Constantin Brâncuși. „Te invităm pe 16 martie, de la ora 19.00, în Parcul «Coloanei fără Sfârșit», pentru a afla alte lucruri despre Brâncuși, la 62 de ani de la moartea sa. Vrem să-ți arătăm Cerul, atât de prezent în scrierile, vorbele și operele lui Brâncuși. Cel mai bun loc pentru întâlnirea noastră, în ziua în care îl omagiem pe Brâncuși, este Coloana fără Sfârșit, opera care unește Cerul cu Pământul. Un prieten al comunității noastre, Marcel Jinca, ne arată Cerul cu ajutorul telescopului. De asemenea, vom putea fotografia, prin telescop, Luna. Profităm de ocazie să facem o invitație tuturor celor care dețin un telescop cu ajutorul căruia putem face observații astronomice! Vă așteptăm la Coloană! Tot atunci vom lansa 62 de lampioane pentru că pe 16 martie 2019 se împlinesc 62 de ani de la moartea lui Brâncuși. Și în încheiere, încă un aforism: «Du-te! Îmbrăţişează Columna infinirii cu palmele mâinilor deschise. Apoi, înălţându-ţi ochii, priveşte-o şi vei cunoaşte astfel, într-adevăr, sinele cerului…». Veniți! Pe 16 martie, când se lasă întunericul și se deschide cerul, la Coloana fără Sfârșit! Informațiile meteo arată că vremea ne va permite să observăm cerul pentru că o vom putea face doar dacă este senin“, potrivit unui comunicat.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.