Acasă Local Gorj Se primesc ultimele cereri pentru programul acordării subvenţiei la tomate

Se primesc ultimele cereri pentru programul acordării subvenţiei la tomate

-

Fermierii încă mai pot depune cereri pentru a beneficia de subvenţia acordată de către stat pentru producerea şi valorificarea a două tone de tomate, în spaţii acoperite. Alin Petrică, directorul adjunct al Direcţiei pentru Agricultură Gorj, a declarat că data limită pentru depunerea cererilor în prima etapă este 20 martie. Aşadar, agricultorii mai au la dispoziţie o săptămână în care pot depune la Direcţia pentru Agricultură solicitările pentru înscrierea în program. Alin Petrică a mai spus că perioada din prima etapă în care trebuie valorificate tomatele este ianuarie – mai. Pentru al doilea ciclu, roşiile cultivate în solarii trebuie vândute până în decembrie, iar înscrierile trebuie să fie realizate până pe 15 septembrie.
Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Gorj a mai spus că înscrierea fermierilor în programul de acordare a subvenţiei pentru fiecare kilogram de lână se face până pe 28 martie. Subvenţia este de un leu pe kilogram. Până acum au fost depuse 60 de solicitări. Anul trecut, 100 de fermieri au beneficiat de subvenţii. Fermierii pot depune cereri şi la primăriile de care aparţin. Funcţionarii Direcţiei pentru Agricultură Gorj fac şi deplasări în teren pentru a prelua mai rapid cererile de la proprietarii de turme de oi. În prezent nu există un centru autorizat pentru preluarea lânii de la fermieri. Se poartă discuţii cu o cooperativă agricolă din partea de nord a judeţului, în vederea preluării în condiţii autorizate a cantităţilor de lână aduse de proprietarii de turme de oi. În cele din urmă, lâna va fi transportată la Sibiu, unde sunt șase depozite autorizate, faţă de niciunul în Gorj.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.