Acasă Local Gorj Mai mulţi medici la Secţia UPU din Spitalul Judeţean

Mai mulţi medici la Secţia UPU din Spitalul Judeţean

-

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu va angaja mai mulţi medici. Consiliul Judeţean Gorj a aprobat transformarea a două posturi de medic rezident de la Neonatologie şi Medicină Internă în medic specialist. De asemenea, au fost înfiinţate 15 noi posturi pentru cadre medicale la Secţia UPU. Numărul mare de solicitări venite din partea cetățenilor a dus la mărirea echipei de la Secția de primiri urgențe a Spitalului Județean din Târgu Jiu. În perioada următoare, efectivul cadrelor medicale va fi suplimentat prin noi angajări. „Am aprobat transformarea a două posturi de medic rezident în medic specialist. În ceea ce privește structura de posturi din cadrul UPU – SMURD, au fost înființate 15 posturi corespunzătoare unor funcții contractuale de execuție, astfel: 3 posturi de medic specialist, specializarea medicină de urgență, studii superioare; 3 posturi de asistent medical principal, specialitatea generalist/medical; 7 posturi de asistent medical debutant, specialitatea generalist/medical; 2 posturi registrator medical debutant, specialitatea generalist/medical, nivel studii medii. Majorarea numărului de posturi se realizează prin raportare la numărul anual de prezentări ale pacienților în UPU – SMURD, respectiv 40.000, cu respectarea elementelor și criteriilor minime de normare și a recomandărilor ce vizează asigurarea permanenței în ceea ce privește efectuarea investigațiilor paraclinice (CT) și analizelor de laborator, formulate de Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor. Finanţarea posturilor va fi asigurată de Ministerul Sănătăţii prin Direcţia de Sănătate Publică“, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Consiliul Judeţean a mai avizat solicitarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu de organizare a concursurilor/examenelor de ocupare a unor funcții de conducere vacante de șef de secție, șef de laborator, șef de serviciu și de medic-șef la UPU – SMURD. Vor fi organizate concursuri pentru 27 de posturi de conducere, între care 21 pentru şefi de secţie.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.