13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSuspiciuni de fals şi abuz în serviciu la DSP Dolj

Suspiciuni de fals şi abuz în serviciu la DSP Dolj

Ieri-dimineaţă, poliţiştii doljeni au mers la sediul DSP Dolj şi au ridicat mai multe documente

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) au descins, ieri-dimineaţă, la solicitarea procurorului de caz, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, pentru a ridica mai multe documente. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cercetările în acest dosar au început în urmă cu doi ani, după ce o persoană a sesizat faptul că o firmă de construcţii a început ridicarea unui imobil în baza unei autorizaţii de construire emise în lipsa avizului sanitar. Este vorba de un bloc cu patru etaje, construit de curând pe strada Împăratul Traian din municipiul Craiova.
În urma anchetei, procurorii doljeni au stabilit că, de fapt, exista un aviz sanitar emis înainte cu opt ani de începerea construcţiei, însă nu au reuşit să afle în ce condiţii a fost emis. Asta pentru că DSP Dolj a transmis ba că nu mai are documentele care au stat la baza avizului cu pricina, ba că au găsit o copie.
„Din declaraţia persoanei vătămate şi din înscrisurile depuse la dosar de Primăria Craiova şi DSP Dolj a reieşit faptul că pentru emiterea autorizaţiei de construire a fost folosit un aviz sanitar emis pe data de 2.09.2009. S-a solicitat la DSP documentaţia care a stat la baza emiterii avizului sanitar şi alte date privind împrejurările în care a fost emis acest aviz, iar instituţia în cauză a precizat că nu mai deţine documentaţia care a stat la baza emiterii avizului sanitar. Ulterior, prin altă adresă, DSP Dolj a comunicat faptul că există în arhivă o copie a avizului sanitar. Datorită faptului că nu s-au putut stabili împrejurările concrete în care a fost emis acest aviz, de către cine a fost emis, date fiind adresele contradictorii ale DSP Dolj, s-a dispus efectuarea unei percheziţii pentru ridicarea unor înscrisuri în vederea continuării cercetărilor“, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
Potrivit anchetatorilor, în acest dosar se fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, dar şi constituirea unui grup infracţional organizat.
În ceea ce priveşte infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, procurorii doljeni au reţinut că „mai multe persoane au acţionat în mod coordonat în vederea eludării legii pentru obţinerea autorizaţiei de construire respective“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS