Acasă Local Gorj Scandalul privind numirea unui director la CSM Târgu Jiu continuă

Scandalul privind numirea unui director la CSM Târgu Jiu continuă

-

Primarul şi aleşii locali din Târgu Jiu continuă să se certe pe numirea unui director în fruntea Clubului Sportiv Municipal. Robert Bălăeţ a câştigat concursul organizat de către primărie, însă nu a mai semnat contractul de mandat cu primarul Marcel Romanescu. Edilul susţine că are nevoie de un aviz din partea Consiliului Local Târgu Jiu pentru a putea face acest lucru. La rândul lor, aleşii din majoritatea PSD-ALDE sunt de părere că primarul poate să semneze contractul şi fără acordul consiliului local. La ultima şedinţă, consilierii locali au continuat să se certe. În ciuda unui comunicat transmis de ALDE, potrivit căruia lucrurile s-au rezolvat, contractul nu a fost încă semnat. Marcel Romanescu a mai declarat că în şedinţa de luni nu s-a întâmplat nimic şi că rămâne valabil ce a stabilit comisia.

Încă o întâlnire miercuri

Edilul a mai spus că ultimele modificări ale Hotărârii de Consiliu Local au fost realizate de majoritatea PSD-ALDE – PSRo. Proiectul propus de Romanescu a fost modificat în totalitate şi nu mai seamănă cu prima variantă. Jocurile politice dintre partidele din consiliul local lasă CSM Târgu Jiu fără un director şi fără activitate. Nici măcar un alt concurs nu poate fi organizat, dat fiind faptul că Robert Bălăeţ a anunţat că îşi va căuta dreptatea în instanţă. În acest sens a şi contactat un avocat. Reprezentanţii ALDE Gorj au cerut o nouă întâlnire astăzi la Primăria Târgu Jiu: „Având în vedere că: ALDE a oferit primarului Marcel Romanescu o soluție pentru rezolvarea crizei Clubului Sportiv Municipal, dar acesta nu dorește să o pună în aplicare; municipiul Târgu Jiu este unul dintre puținele orașe reședință de județ fără un club sportiv municipal; există resurse în bugetul local pentru finanțarea sportului din Târgu Jiu; tinerii și copiii din Târgu Jiu merită un Club Sportiv Municipal, funcțional, propunem ca primarul Marcel Romanescu, viceprimarii, președinții partidelor reprezentate în Consiliul Local și consilierii să se întâlnească mâine (astăzi- n.r.), în cadrul unei ședințe informale, pentru a găsi soluții reale și urgente pentru deblocarea situației. Facem apel la toți cei implicați să renunțe la atitudinea demagogică și politicianistă și să pună interesul târgujienilor pe primul loc. Întâlnirea va avea loc mâine (astăzi – n.r.), la ora 9.00, la Primăria Târgu Jiu“, se arată într-un comunicat de presă al ALDE Gorj.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.