Cosmin Popescu, şeful CJ Gorj

Nici Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii nu a mai ajuns la Târgu Jiu, nici comisiile de etică şi de disciplină care fac verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă nu au mai întocmit rapoartele necesare în urma scandalurilor de la Secţia Psihiatrie. Cele două comisii au încercat să dea un verdict după ce în spaţiul public a apărut o filmare în care erau prezentaţi trei pacienţi în ipostaze intime, care se mângâiau printr-un gard de metal. De asemenea, doi salariaţi au folosit sala de mese a Secţiei Psihiatrie pe post de frizerie. În primul caz, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a decis schimbarea din funcţie a şefei de secţie. De asemenea, asistenta şefă a demisionat şi acum lucrează la Secţia Cardiologie. Cu toate acestea, nu au fost luate măsuri cu persoana care a filmat şi despre care s-a spus că este fiica directorului Gigel Capotă. Comisia de etică şi cea de disciplină încă trebuie să dea un verdict.

Depind de rapoartele de control

Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj, administratorul unităţii medicale din Târgu Jiu, a declarat că aşteaptă rapoartele celor două comisii, în urma scandalurilor de la Secţia Psihiatrie pentru a lua măsuri. În acelaşi timp, la Târgu Jiu trebuie să sosească şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii. „Nu vom face niciun fel de rabat de la ceva. Vom lua măsuri în funcţie de ce vor stabili comisiile şi Corpul de Control. Sper ca lucrurile să fie clare după controale şi vom dispune în conseciinţă“, a spus Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.