12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe deschid mai multe şantiere în municipiul Târgu Jiu

Se deschid mai multe şantiere în municipiul Târgu Jiu

Mai multe şantiere au fost deschise sau urmează să se deschidă pe raza municipiului Târgu Jiu. Potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este vorba de lucrări totale de 18 milioane de lei. Se lucrează deja de două săptămâni în zona Lotrului. Lucrările vor continua pe Şişeşti şi Dumbrava, Iezureni, Narciselor. Marcel Romanescu a declarat că la Şcolile Gimnaziale „Sfântul Nicolae“ şi „Alexandru Ştefulescu“ lucrările au fost licitate şi se lucrează de anul trecut. De asemenea, mai sunt de organizat licitaţii pentru reabilitarea completă a străzilor din patru zone ale oraşului: Griviţei – Christian Tell, A.I. Cuza, Aleea Teilor şi Microcolonie.

Proiect pentru înfiinţarea unui mare parc de agrement

Zona Narciselor ar putea găzdui în câţiva ani toate manifestările publice din municipiul Târgu Jiu. Este vorba de Zilele Oraşului şi alte tipuri de festivaluri şi evenimente cu participare numeroasă din partea publicului. Marcel Romanescu a precizat că vor fi atrase fonduri europene pentru amenajarea unui parc de agremet de zece hectare în zona Narciselor. Valoarea lucrărilor va fi de peste 2,4 milioane de euro. Când investiţia va fi gata, manifestările găzduite de insuliţă se vor muta în noua locaţie.

Proiecte de anvelopare termică a altor blocuri

Ministerul Dezvoltării Regionale ar putea aloca în bugetul din acest an fondurile necesare pentru continuarea programului de reabilitare termică a blocurilor din Târgu Jiu. Primăria are pregătite proiecte pentru anveloparea a zeci de blocuri de locuinţe din municipiu. Primarul din Târgu Jiu a declarat că a discutat cu şefi din minister, care au precizat că vor fi alocate fonduri pentru programul de reabilitare termică a blocurilor. De asemenea, există depus pentru finanţare şi un proiect privind modernizarea ştrandului din spatele Stadionului Municipal. Acesta a fost preluat în administrare de către primărie, în urmă cu mai mulţi ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS