Acasă Local Dolj Judecaţi pentru fraudarea fondurilor europene

Judecaţi pentru fraudarea fondurilor europene

-

Procurorii DNA din Craiova au anunţat, ieri, trimiterea în judecată a patru inculpaţi acuzaţi de folosirea de documente ori declarații false pentru obține-rea de fonduri europene.
În primul dosar, anchetatorii au reţinut că „în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, inculpatul Stan Petre Alin a folosit, în relația cu Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, mai multe documente false, în care a atestat mai multe aspecte nereale, printre care și îndeplinirea condițiilor minime de eligibilitate (să fi lucrat mai mult de 50% din timpul său de lucru în cadrul unei ferme cu cel puțin 12 luni înaintea instalării pe cont propriu la conducerea unei exploatații agricole). Prin aceste demersuri, inculpatul Stan Petre Alin a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 177.780 de lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (fostă APDRP) s-a constituit parte civilă în cauză“. Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Gorj.
În al doilea dosar au fost puşi sub acuzare trei inculpaţi – Alina Surdilă, Claudia Surdilă şi Doru Bivolaru, acesta din urmă având calitatea de conducător al unei asociaţii agricole.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că „inculpații Surdilă Alina și Surdilă Claudia au folosit în relația cu APDRP mai multe documente false din care rezultă că îndeplinesc condițiile minime de acordare a sprijinului prevăzute în fișa măsurii din Ghidul Solicitantului și că toate informațiile din cererile de finanțare și din documentele anexate sunt corecte. În demersurile lor, inculpatele au beneficiat și de sprijinul inculpatului Bivolaru Gheorghe Doru, care, în calitatea menționată mai sus, le-a pus la dispoziție o parte dintre documentele false din care reieșea apartenența celor două la o formă asociativă și numărul de familii de albine deținute“. Prejudiciul a fost calculat la suma de 39.089 de lei. Cei trei inculpaţi din acest dosar vor fi judecaţi de magistraţii Tribunalului Mehedinți.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.