Acasă Local Gorj Începe „Luna Curăţeniei“ la Târgu Jiu

Începe „Luna Curăţeniei“ la Târgu Jiu

-

Programul „Luna Curăţeniei“ începe şi în municipiul Târgu Jiu. Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărire Comunală, a declarat că programul este structurat pe trei capitole. Primul capitol vizează igienizarea cartierelor de blocuri, acolo unde sunt multe spaţii verzi. Va urma întreţinerea spaţiilor verzi, a locurilor de joacă şi a mobilierului urban. Prima etapă va avea loc între 8 martie şi 25 aprilie. Totul va depinde de starea vremii. Va fi îndepărtat inclusiv nisipul folosit în perioada de iarnă. Vor fi curăţate rigolele şi eliminarea deşeurilor din toate cartierele. „A doua etapă vizează toaletarea spaţiilor verzi, plantări de iarbă. Până pe 25 aprilie vor fi realizate toate plantările. Nu în ultimul rând, vor fi reparate locurile de joacă, împrejmuirile. Totodată, se va face erbicidarea în toate locurile de joacă unde este nisip sau pavele din cauciuc“, a mai declarat şeful Serviciului Gospodărire Comunală. În activităţile de reparaţii vor fi angrenate şi echipe de la Edilitara Public, potrivit lui Ionuţ Jilăveanu.

Va fi reparat mobilierul urban

Ionuţ Jilăveanu a mai spus că vor fi reparate şi băncile din cartiere şi coşurile de gunoi. Altele vor fi înlocuite. De asemenea, vor fi executate şi lucrări de vopsitorie. Toate activităţile din Luna Curăţeniei trebuie finalizate până pe 20-25 aprilie, înainte de Sărbătorile Pascale. La rândul său, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat ar fi important ca asociaţiile de proprietari să dea o mână de ajutor angajaţilor primăriei sau măcar să asigure condiţiile pentru a se putea face curăţenie în cartiere. „Noi am dori ca asociaţiile de proprietari, cetăţenii în general să se implice şi să participe la activităţile de igienizare din cartierele în care locuiesc. Sperăm ca măcar să respecte programul de curăţenie în zilele anunţate şi să nu avem probleme atunci când se va interveni, să fie sincope sau blocaje“, a menţionat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.