Robert Bălăeţ a câştigat postul prin concurs

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat că va supune la vot în fiecare şedinţă a Consiliului Local proiectul privind numirea lui Robert Bălăeţ în funcţia de şef al Clubului Sportiv Municipal. Consilierii locali s-au abţinut până acum să voteze modificarea unui proiect de hotărâre sau nu s-au prezentat la şedinţele „de îndată“ convocate de primar. Următoarea şedinţă va fi una extraordinară şi va avea loc luni. „Nu am altă soluţie, decât să propun în fiecare şedinţă de Consiliu Local acest proiect de hotărâre prin care trebuie să fie modificată o anexă, astfel încât să putem semna contractul cu managerul Clubului Sportiv Municipal. Următoarea şedinţă va fi una extraordinară şi va avea loc la începutul săptămânii viitoare, mai exact luni. Sper să reuşim să semnăm contractul“, a declarat Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

Probleme cu bugetul

Primarul a mai spus că nu insistă degeaba să numească un director la Clubul Sportiv Municipal. Este vorba de probleme care ar putea să apară la finanţarea unor asociaţii sportive din municipiu, cum ar fi echipa de baschet. Edilul este de părere că Robert Bălăeţ trebuie pus în funcţie imediat şi ar trebui să fie plătit din prima zi la locul de muncă. Instanţa de judecată va stabili ce se întâmplă în speţa respectivă. Bălăeţ a şi trimis o adresă la primărie prin care a informat că doreşte să înceapă activitatea. Ulterior, a decis să se adreseze instanţei de judecată. Robert Bălăeţ este cel care a câştigat concursul organizat de primărie pentru şefia CSM. „Este o problemă pe care o avem cu bugetarea asociaţiei pe care funcţionează clubul de baschet din Târgu Jiu. Dacă acest Club Sportiv Municipal va avea un buget clar, din timp, finanţarea sportului local nu va mai întâmpina sincope. Sper să se înţeleagă acest lucru şi să se voteze proiectul de hotătâre“, a mai afirmat Marcel Romanescu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.