Acasă Local Gorj Percheziţii cu scandal la firme de pompe funebre

Percheziţii cu scandal la firme de pompe funebre

-

Descinderi ieri la firme de pompe funebre din Gorj și Vâlcea. Poliţişti de investigare a criminalităţii economice, din cadrul IPJ Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat 24 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj şi Vâlcea la sediile sociale, punctele de lucru ale unor societăţi comerciale cu obiect de activitate prestarea de activităţi funerare, precum şi la imobilele deţinute de reprezentanţii legali ai acestora. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, existând suspiciunea că nu au fost înregistrate, în tot sau în parte, veniturile obținute din prestarea de activități funerare, în perioada 2015 – 2018. Oamenii legii au ridicat documente financiar-contabile, diferite înscrisuri şi acte care să le folosească în ancheta pe care au început-o.

Nemulţumţi de biserică

Reprezentanții firmelor la care poliţiştii au demarat controale sunt de părere că, de fapt, s-ar urmări eliminarea lor de pe piața de profil. Unul dintre aceştia, Claudiu Grama, a declarat marţi că toate controalele ar fi pornit de la reclamațiile depuse de reprezentanți ai Protoieriei, după ce Biserica și-ar fi înființat o firmă de servicii funerare. Alt administrator de firmă vizat de percheziţiile de ieri-dimineaţă, Claudiu Făsui, a acuzat că de mai mult timp ar fi „hărțuit“ cu reclamații de către reprezentanți ai bisericii. Protopopul din Târgu Jiu, Ionel Câmpeanu, a respins ieri orice acuzație care îl vizează. Șeful Protoieriei Târgu Jiu a dat asigurări că firma de servicii funerare care aparține bisericii nu este implicată în reclamarea firmelor concurente. „Sunt poveşti. E treaba lor ce cred ei. Cred că nu a văzut nimeni publicitate la firma noastră prin ziare sau prin altă parte. E treaba lor de ce acuză. Chiar îmi pare rău de ce li se întâmplă. Nu am nicio legătură“, a spus Ionel Câmpeanu.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.