Acasă Local Gorj Tânăr arestat pentru trafic de droguri, după descinderile DIICOT

Tânăr arestat pentru trafic de droguri, după descinderile DIICOT

-

Anchetatorii au confiscat peste un kilogram de muguri de canabis

Un tânăr a fost arestat preventiv şi altul pus sub control judiciar pentru o durată de 30 de zile, în urma descinderilor DIICOT Gorj care au avut loc în Turceni şi în localităţile limitrofe, la finalul săptămânii trecute. Oamenii legii au confiscat echipamente şi un kilogram de muguri de canabis. Opt persoane au fost conduse la audieri. Dintre acestea, una a fost arestată preventiv şi alta a fost pusă sub control judiciar. „Soluția pe scurt: Admite propunerea DIICOT – Biroul Teritorial Gorj de arestare preventivă a inculpatului S.E.N. Dispune arestarea preventivă a inculpatului S.E.N, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2 alin. (1) din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal şi art. 41 alin. (1) Cod penal, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 02.03.2019 şi până la data de 31.03.2019, inclusiv. În baza art. 230 C.pr.pen., dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat. În baza art. 227 alin. 1 C.pr.pen. respinge propunerea DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul S.M. În baza art. 227 alin. 2 C.pr.pen. raportat la art. 202 alin. 4 şi art. 215 C.pr.pen. dispune luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, cu privire la inculpatul S.M., pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 02.03.2019 până la 30.04.2019, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, faptă prev. şi ped. de art. 2 alin.(1) din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal. În baza art. 215 alin. 1 şi alin. 2 lit. a şi d C.pr.pen. dispune ca inculpatul pe durata măsurii preventive a controlului judiciar să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a României; desemnează ca organ judiciar de supraveghere a respectării obligaţiilor IPJ Gorj – Poliţia Oraşului Turceni – Compartimentul Supravegheri Judiciare. Atrage atenţia inculpatului Sfîrlogea Marian asupra prevederilor art. 215 alin. 3 C.pr.pen. referitoare la înlocuirea măsurii controlului judiciar în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu din 02.03.2019, ora 15.00“, potrivit Tribunalului Gorj. Inculpatul nu are voie să ia legătura cu anumite persoane, martori în dosar, şi cu alt inculpat.

Descinderi la mai multe locuinţe

Polițiștii antidrog de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate și procurori DIICOT din Gorj au descins la finalul săptămânii trecute la șapte locuințe din județ, fiind puse în executare opt mandate de aducere. Au fost vizate persoane bănuite de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu droguri de risc. În urma perchezițiilor, au fost ridicate 60 g seminţe de canabis, 1 kg muguri de canabis, un grinder de mărunțire a fragmentelor vegetale, două cântare de precizie, două ţigarete confecţionate artizanal ce conţin fragmente vegetale, foiţe folosite pentru confecționarea țigărilor, un pistol cu capsule CO2, patru butelii cu gaz, un recipient cu bile din plastic, cinci telefoane mobile, o tabletă și 2.500 de lei. Sprijinul operativ a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română. În activități au fost angrenați și luptători pentru acţiuni speciale din Gorj, alături de jandrami.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cod galben de vânt pentru Gorj şi Vâlcea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţinare de cod galben de vânt până la ora 15.00, pentru judeţele Gorj şi Vâlcea....