Acasă Local Gorj Primăria vrea să mute serviciile Paşapoarte şi Permise auto din centrul...

Primăria vrea să mute serviciile Paşapoarte şi Permise auto din centrul oraşului

-

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, vrea ca unele instituţii să nu mai funcţioneze în Palatul Administrativ, pentru a se descongestiona traficul din centrul oraşului. El a declarat că a avut discuţii în acest sens cu prefectul Ciprian Florescu. În opinia edilului, ar fi de preferat ca instituţii precum Serviciul Permise Auto sau Serviciul Paşapoarte să funcţioneze în alte zone ale oraşului pentru a mai diminua afluxul de maşini din zona centrală. Deocamdată, nu există o deschidere la nivelul conducerii Prefecturii Gorj, a mai spus Romanescu. Există şi un imobil disponibil în zona de nord a oraşului, unde ar putea fi mutate cele două servicii. Mai există o variantă, cu o clădire a Universităţii „Constantin Brâncuşi“ de la Drăgoieni.

Va continua discuţiile

Marcel Romanescu a declarat că este necesar ca Prefectura Gorj să se implice în rezolvarea problemei circulaţiei rutiere în zona centrală. Sunt sute de maşini care ajung zilnic în centrul municipiului. Potrivit primarului, peste 500 de autoturisme vin zilnic la Prefectura Gorj, în special la Serviciile Paşapoarte şi Permise Auto. În opinia edilului-şef, totul depinde de banii alocaţi de Ministerul de Interne. Primarul dă exemplu municipiul Timişoara, unde Serviciul Paşapoarte a fost mutat în mall şi a fost rezolvată problema parcărilor. La mall sunt disponibile foarte multe locuri de parcare. Astfel de soluţii trebuie gândite şi la Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

A treia fabrică prinde contur în Rovinari

Enova Group, o societate specializată în producția de componente mecanice, electromecanice și servicii calificate în domeniul automatizărilor industriale, tocmai a achiziționat fosta...