Acasă Local Gorj Magistraţii au respins cererile de arestare în dosarul slovenului mort în urma...

Magistraţii au respins cererile de arestare în dosarul slovenului mort în urma unui scandal

-

Magistraţii gorjeni au respins, la finalul săptămânii trecute, cererile de arestare preventivă în dosarul cetăţeanului sloven decedat ca urmare a unui scandal care a avut loc în Gorj. Este vorba de un bărbat, de 45 de ani, din Slovenia, care a venit luna trecută în vizită la viitorii socri din Gorj. Din nefericire, vizita s-a încheiat tragic. Bărbatul a fost implicat într-un scandal într-un bar din comuna Drăguţeşti. Patru tineri sunt acuzaţi că l-au bătut pe sloven cu pumnii, picioarele şi cu bucăţi de cărămidă în cap. Victima a ajuns la Spitalul Judeţean din Craiova, unde a murit după mai multe zile. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au schimbat încadrarea juridică a faptei din tentativă de omor, în omor. La finalul săptămânii trecute, procurorii au cerut arestarea preventivă a suspecţilor, însă judecătorii nu au fost de acord. „Soluția pe scurt: Respinge propunerea de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj… Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare, respectiv, comunicare“, potrivit Tribunalului Gorj.

Pot face contestaţie

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat înlocuirea măsurii controlului judiciar, dispus prin ordonanţa din 13.02.2019, cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile, cu privire la un număr de patru persoane. „Pentru formularea acestei solicitări către judecătorul de drepturi şi libertăţi au fost avute în vedere următoarele: Prin adresa din data de 23.02.2019, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nr. 1 Craiova a comunicat că victima M.M., cetăţean sloven, a decedat. Conform fişei de constatări preliminare din data de 27.02.2019 ale Institutului de Medicină Legală Craiova, rezultă că moartea numitului M.M. a fost violentă, s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute ca urmare a unui traumatism cranio-facial grav cu boltă şi bază craniană şi ale viscero-craniului, leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire cu şi de corpuri dure, unele corpuri dure cu margini/muchii ascuţite. A mai concluzionat medicul legist că avându-se în vedere morfologia, localizarea şi multitudinea leziunilor traumatice, acestea s-au produs prin loviri multiple, iar între aceste leziuni şi deces există legătură de cauzalitate. Prin ordonanţa din data de 28.02.2019 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj s-a dispus schimbarea încadrării juridice, din infracţiunea de tentativă de omor, în infracţiunea de omor. S-a reţinut de către procuror că din materialul probatoriu administrat în cauză a rezultat că persoana vătămată M.M. a fost lovită de mai multe ori, cu pumnii şi picioarele, precum şi cu obiecte contondente (cărămizi ceramice) în mod conjugat de către cele patru persoane, inculpate în cauză, loviturile conducând la moartea ulterioară a victimei. S-a apreciat că sunt îndeplinite condiţiile pentru luarea măsurii arestării preventive şi au fost administrate probe noi ce conturează elementele constitutive ale infracţiunii de omor. Ancheta continuă, fiind condusă de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de cercetare ale poliţiei judiciare, pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea de infracţiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale care se impun“, potrivit Tribunalului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Tenis de Masă /Competițiile au fost sistate până pe 30 iunie

Federaţia internaţională de Tenis de Masă (ITTF) a decis, în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus, să prelungească cu două luni suspendarea...