16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCentrul de Cardiologie de la SJU încă își așteaptă medicii

Centrul de Cardiologie de la SJU încă își așteaptă medicii

Urgențele sunt trimise pentru intervenții chirurgicale în alte orașe

Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova (SJU) încă funcționează fără linie de gardă. Reprezentanții spitalului susțin că mai există doar câțiva pași de făcut până când în clinică o să poate fi tratate și urgențele de infarct miocardic. Până atunci, însă, urgențele sunt trimise pentru intervenții chirurgicale în alte orașe.

Centrul de Cardiologie este dotat corespunzător cu aparatură și materiale sanitare pentru astfel de intervenții de urgență, însă numărul de medici este insuficient pentru a putea asigura o activitate permanentă, o linie de gardă. Este nevoie de formarea unei echipe medicale, de scoaterea posturilor medicale la concurs. Pentru acest lucru, conducerea spitalului a solicitat Ministerului Sănătății încă de anul trecut scoaterea la concurs a mai multor posturi pentru medici și personal medical auxiliar.
„Posturile au fost deblocate. Uremează să fie publicat anunțul pentru organizarea concursului în Viața medicală, așa cum este procedura, și să începem să formăm echipa medicală, care o să asigure activitate permanentă“, a spus dr. Eugen Georgescu, managerul SJU Craiova.

Medicii fac doar intervenții medicale programate

În acest moment există activitate medicală în clinică, dar nu permanentă. Medicii fac doar intervenții medicale programate, nu și în regim de urgență. Până la sfârșitul anului trecut, medicii au făcut peste 400 de proceduri de montare de stenturi și stimulatoare cardiace.

În clinică s-a făcut o singură intervenție medicală de urgență, în cazul lui Florin Busuioc

O dată cu asigurarea liniei de gardă, în clinică urmează să fie tratate cazurile de infarct miocardic în regim de urgență. Acum, cazurile de urgență sunt trimise pentru intervenții chirurgicale la București și Timișoara. Medicii intervin doar în cazul pacienților programați. Clinica de Cardiologie Intervențională are 25 de paturi. În clinică s-a făcut o singură intervenție medicală de urgență, în cazul lui Florin Busuioc. O excepție, un pacient tratat în regim de urgență, noaptea. În continuare, cazurile urgente sunt transferate la spitalele din București, deși timpul pierdut pe drum îi poate costa viața pe bolnavi.
Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară a fost construită în patru ani și inaugurată la începutul lunii mai a acestui an. Valoarea echipamentelor și dotărilor din Clinica de Cardiologie Intervențională este de aproximativ două milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS