Acasă Local Gorj Rata şomajului în Gorj a ajuns la 4,34%

Rata şomajului în Gorj a ajuns la 4,34%

-

Numărul şomerilor în Gorj se menţine în continuare scăzut. La sfârșitul lunii ianuarie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj erau înregistrați 5.900 de șomeri (din care 2.639 femei), rata șomajului fiind de 4,34%. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 4,35%, în această lună, acest indicator a înregistrat o scădere. Din totalul de 5.900 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Gorj, 2.066 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 3.834 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 4.092 de șomeri provin din mediul rural și 1.808 sunt din mediul urban. Șomerii cu studii primare şi gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Gorj (43%), urmați de cei cu studii medii (31%), studii profesionale (21%) și studii superioare (5%).

Îşi găsesc greu un loc de muncă

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1.525 persoane foarte greu ocupabile, 3.982 greu ocupabile, 182 mediu ocupabile, iar 211 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Gorj. „Trendul se menţine în continuare scăzut la nivelul judeţului Gorj, cu toate că în anii trecuţi iarna creştea numărul de şomeri. Nu am mai primit nici notificări pentru disponbilizări colective. Sunt în continuare agenţi economici care caută forţă de muncă. Anumite investiţii au fost relocate în Gorj şi vor fi disponibile locuri de muncă pe anumite domenii“, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Handbal (f) / Olanda, noua campioană mondială

Naționala de handbal feminin a Olandei a devenit, în premieră, campioană mondială, după ce a învins la ultima fază reprezentativa Spaniei, scor...