20.7 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Premiu pentru drumarii din Târgu Jiu

Premiu pentru drumarii din Târgu Jiu

-

Secția Drumuri Naționale Târgu Jiu a primit joi din partea Brigăzii Multinaționale Sud-Est (Multinațional Brigade South-East, HQ MN BDE SE) placheta de excelență pentru sprijinul acordat în desfășurarea taberei de instrucție Rânca 2019. Este vorba de o brigadă din care fac parte militari români şi polonezi. Aceştia sunt găzduiţi în baza fostei unităţi de vânători de munte de la Rânca. Unitatea a fost redeschisă recent, după ce mai mulţi ani a fost închisă. Autorităţile chiar au cerut ca terenul să le fie oferit spre administrare de către Ministerul Apărării Naţionale. În cele din urmă, dată fiind poziţia strategică în zona montană, unitatea a fost redeschisă şi este folosită periodic ca bază de pregătire şi instrucţie pentru forţele NATO şi Armata Română. Angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale au oferit asistenţa necesară pentru ca incinta unităţii să fie deszăpezită.

Apreciaţi pentru activitate

Cristi Tudor, inginer în cadrul Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu şi responsabil de DN 67C, Novaci – Rânca, a declarat că a fost nevoie de intervenţia mai multor utilaje pentru lucrările de deszăpezire. „A fost o onoare pentru noi să putem să dăm o mână de ajutor, astfel încât să fie curăţată toată zăpada din zona unităţii unde are loc instrucţia. Era vorba de zonele de acces. Unitatea nu este dotată cu utilaje de mare capacitate şi noi avem utilaje, unele noi, care au putut acţiona în zonă şi totul a decurs normal. Am fost anunţaţi că ne-a fost oferită o plachetă pentru gestul pe care l-am făcut. Era normal să intervenim. Este o unitate folosită de Brigada multinaţională din care fac parte militari din mai multe ţări. Acum sunt doar români şi polonezi în Rânca“, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.