8.4 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Număr mare de cereri pentru eliberarea paşapoartelor electronice

Număr mare de cereri pentru eliberarea paşapoartelor electronice

-

Tot mai mulţi gorjeni din ţară sau din străinătate depun cereri pentru eliberarea sau preschimbarea paşaportului. În luna ianuarie a fost înregistrată o creştere semnificativă, raportat la perioada similară a anului trecut. Valeriu Surupăceanu, directorul Serviciului de Paşapoarte Gorj, a declarat că în luna ianuarie a anului 2018 au fost depuse 1.163 de solicitări privind eliberarea paşaportului, iar în luna ianuarie 2019, un număr de 1.438 de cereri. Creşterea este de 275 de solicitări. În prima lună a anului, mulţi gorjeni plecaţi în străinătate obişnuiesc să revină în ţară pentru a-şi rezolva problemele legate de documentele de călătorie.

Mai puţine paşapoarte temporare

Valeriu Surupăceanu a mai spus că numărul de paşapoarte electronice a crescut cu 415 în luna ianuarie 2019, comparativ cu luna ianuarie 2018. Totodată, numărul paşapoartelor temporare a scăzut cu 141. De anul trecut, legislaţia a fost modificată şi nu se mai eliberează atât de uşor paşaportul temporar, respectiv în trei zile, la urgenţă. Termenul normal este de zece zile, potrivit autorităţilor. „Este un număr mai mare de cereri pentru eliberarea de paşapoarte electronice. Este pe undeva normal să avem mai multe solicitări la început de an, având în vedere că mulţi îşi verifică documentele şi constată că se apropie de data expirării. Cu toate acestea, este un număr mult mai mare faţă de perioada similară a anului trecut“, a spus Valeriu Surupăceanu.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.