17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDIICOT face anchetă la DGASPC Gorj

DIICOT face anchetă la DGASPC Gorj

DIICOT face o anchetă la trei centre de bătrâni și copii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Există suspiciunea că angajații celor trei instituții le-ar fi administrat beneficiarilor medicamente puternice, psihotrope, astfel încât bătrânii şi copiii să fie mai mult somnolenţi şi să nu mai deranjeze personalul. Medicamentele ar fi fost administrate fără a exista recomandare din partea medicilor specialişti. „Liniştirea“ beneficiarilor cu medicamente puternice a fost sesizată de un fost director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Acesta a verificat cantităţile de antidepresive şi calmante care ajungeau la centrele de asistenţă socială şi a făcut o sesizare la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. În urma plângerii, procurorii au început o anchetă pentru trafic de droguri de risc.

Nu există recomandare

Procurorii au stabilit că nu au existat recomandări medicale pentru administrarea medicamentelor psihotrope. „S-a reţinut faptul că în trei centre sociale de pe raza judeţului Gorj s-au administrat unor persoane medicamente care intră în categoria substanţelor psihotrope, fără a exista o recomandare medicală de la un medic specialist“, a declarat Mihaela Porime, purtător de cuvânt DIICOT. Două din centre sunt la Târgu Jiu şi altul este la Dobriţa. „Medicamentele cu conţinut stupefiant şi psihotrop sunt ţinute în dulap metalic închis şi doar sub controlul asistentelor medicale, pentru că unitatea noastră nu are medic. Ele sunt obţinute pe baza prescripţiilor medicale speciale, asistentele medicale aplică tratamentul conform reţetelor“, a spus Constantin Petcoiu, șef Complex Dobrița.
La rândul său, Laurețiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj, a declarat: „Nu sunt specificate persoane, cantităţi, nu ştiu dacă au greşit sau nu angajaţii mei, sper să nu fi greşit“, a menţionat Diaconescu cu privire la ancheta DIICOT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS