Acasă Local Gorj Tratament revoluţionar în SUA pentru doi copii din Gorj

Tratament revoluţionar în SUA pentru doi copii din Gorj

-

Doi copii din Gorj cu o boală genetică rară ar putea fi salvaţi, după ce au fost incluşi într-un program al unei clinici din SUA, care aplică un tratament revoluţionar. Este vorba de gemenii familiei Coiculescu, din comuna gorjeană Schela. Micuţii Daniel şi Ioan Coiculescu au un an şi trei luni fiecare şi suferă de de miopatie mitocondriala TK2, o boală genetică extrem de rară. Şansele de supravieţuire pentru persoanele care suferă de boala respectivă sunt foarte mici. Un medic american a descoperit un tratament revoluţionar pe care îl aplică în cadrul unui studiu pe cinci ani în cadrul unei clinici din New York. Micuţii au avut şansa ca povestea lor să fie aflată de o româncă stabilită în Statele Unite ale Americii. Este vorba de Cristina Boudreau. Aceasta l-a contactat la sfârşitul anului trecut pe şeful Clinicii medicale din New York şi a reuşit să îl convingă să îi primească la o consultaţie pe Daniel şi Ioan.

Au fost acceptaţi în program

După ce au făcut eforturi şi au primit şi donaţii pentru a ajunge în SUA, membrii familiei Coiculescu au reuşit să treacă pragul clinicii. Copiii au fost consultaţi şi au fost acceptaţi în programul de tratament derulat de medicul Michio Hirano, Chief of the Neuromuscular Division şi director al „H. Houston Merritt Center for Muscular Dystrophy and Related Diseases“. Doctorul a descoperit singurul tratament care a dat rezultate în cazul acestei afecţiuni genetice. În programul de tratament al clinicii sunt câteva zeci de persoane, inclusiv copii. Daniel şi Ioan au primit deja tratamentul şi au trecut de prima etapă a programului. Au revenit în Gorj şi peste trei luni urmează să se întoarcă în SUA la o nouă consultaţie. „A fost o şansă foarte mare să fim incluşi în acest program şi să primim atâta ajutor. Ne-au comunicat că peste trei luni o să înceapă să se vadă şi primele rezultate. Ne întoarcem în SUA la control peste 3 luni. Din 13 februarie au început să primească doza completă. Acest tratament medicamentos se administrează în funcţie de greutatea copilului şi este acordat de clinică. Sunt copii în program care se prezintă bine. Nu văd de ce să nu meargă şi la noi. Studiul durează cinci ani“, a spus Monica Coiculescu, mama gemenilor. Familia Coiculescu a avut o fetiţă născută cu aceeaşi boală. Din păcate, micuţa nu a supravieţuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

Telefonul la care pot suna românii pentru a primi informații despre coronavirusul

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate...