5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProtest mut al judecătorilor de la Slatina

Protest mut al judecătorilor de la Slatina

Magistrații Judecătoriei Slatina au început protestele, în intervalul 14.00-14.30, fiind prezenți, marți, fără a face declarații, pe scările instituției.

Deși au refuzat să facă declarații, judecătorii Judecătoriei Slatina, cărora li s-au alăturat și procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au purtat mesajul „Justiția rămâne independentă“, printat pe coli.
Conform hotărârii adoptate încă de luni, activitatea la această instanță începe, în perioada 26-28 februarie 2019, cu o oră mai târziu decât ora programată, iar dacă protestele magistraților din toată țara vor fi fără ecou, de la începutul lunii martie Judecătoria Slatina va suspenda ședințele, judecând doar cauzele urgente.
O formă mai gravă de protest au hotărât, în schimb, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, care de miercuri, 27 februarie 2019, suspendă activitatea curentă, asigurând activitățile doar în cauzele urgente. Procurorii acestei unități de Parchet vor fi, de miercuri, alături de judecătorii din Slatina, pe scările Judecătoriei Slatina, pentru a protesta în intervalul orar 14.00-14.30.
Și judecătorii Tribunalului Olt s-au întrunit în Adunarea Generală, hotărând în unanimitate să-şi „însuşească Hotărârea Plenului CSM din data de 25.02.2019 privind solicitarea adresată Guvernului României în vederea abrogării Ordonanței de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2019, cu excepția dispozițiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii“, conform unui comunicat transmis. În cazul în care nu se va produce abrogarea actului normativ vizat, judecătorii spun că vor relua discuțiile pentru a stabili eventuale forme de protest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS