Acasă Local Gorj Dezastru la Secţia medicală II din Spitalul Judeţean

Dezastru la Secţia medicală II din Spitalul Judeţean

-

Secţia Medicală II din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu arată ca după bombardament. Unii pacienţi şi aparţinătorii acestora au ajuns să creadă că secţia este un adevărat focar de infecţie, mai ales că apa caldă lipseşte şi bolnavii nu pot face baie în condiţii decente. Intrarea în Secţia medicală II a fost renovată recent, iar fondurile nu au mai ajuns şi pentru ceea ce este la interior. Un adevărat dezastru. Secţia medicală II este ticsită de pacienţi, iar aceştia trebuie să facă faţă condiţiilor dure din saloane. Este vorba de duşuri nefuncţionale, frigidere pline de murdărie şi mucegai pe pereţi. În plus, pacienții sunt nevoiți să doarmă în paturi cu saltele distruse. Pacienţii se plâng şi că în frigidere se găsesc colonii de mucegai și rugină, iar așternuturile sunt aruncate pe podeaua acoperită de mizerie. Pungile de urină ale pacienților atârnă lângă paturi, iar băile par a fi necurățate de zile întregi.

Apă caldă la sticlă

Coșurile de gunoi devin neîncăpătoare, fiind tixite de deșeuri de toate felurile. Așa arată Secția medicală II, care, potrivit conducerii, a fost renovată și igienizată recent. Disperaţi că nu pot face baie în condiţii decente, unii bolnavi îşi roagă rudele să le aducă la spital sticle cu apă caldă să îşi poată asigura igiena corporală cât de cât. Corpul de Control al ministrului sănătății trebuia să vină la Târgu Jiu, acum două săptămâni, după ce au fost sesizate mai multe nereguli, însă nu a mai venit, pe motiv că au fost constatate probleme urgente în alte spitale din țară. Recent, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a anunţat că vor fi realizate modernizări la Secţia pediatrie, iar Secţiile Obstetrică-Ginecologie, Cardiologie și Endocrinologie urmează să fie, de asemenea, reabilitate. Secţia medicală II mai are de aşteptat, din câte se pare, însă bolnavii nu mai au răbdare. Nici măcar linoleum nu este montat în saloane. În multe dintre acestea se află acelaşi „mozaic“ de pe vremuri, de la darea în folosinţă a unităţii medicale.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.