10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCaravana Gaudeamus deschide sezonul naţional al târgurilor de carte

Caravana Gaudeamus deschide sezonul naţional al târgurilor de carte

Reprezentanţii Radio România au anunţat ieri deschiderea seriilor de evenimente pe care le organizează în „Anul Cărţii“. Anul debutează cu cea de a 18-a ediţie craioveană a Caravanei Gaudeamus, care va avea loc în intervalul 27 februarie – 3 martie, în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. Este vorba despre zeci de mii de volume, peste 50 de participanţi găzduiţi de 45 de standuri, record în istoria târgului.
„Ca în fiecare an, Târgul Gaudeamus Radio România este una dintre primele opţiuni pentru craiovenii care doresc să dăruiască celor dragi, chiar pe post de mărţişor, ceva cu totul special“, a declarat Connie Chifor, coordonator, pr & comunicare Caravana Gaudeamus.
Caravana va avea cea mai generoasă ofertă din istoria târgului: mii de titluri, jocuri educative şi muzică, importante reduceri de preţuri, oferte şi pachete promoţionale, peste 50 de evenimente culturale.
Vizitatorii târgului de carte vor putea participa la Tombola Gaudeamus, unde pot câştiga un microsistem audio, două smart-watch-uri şi șase baterii externe.
Cea de a 18-a ediţie a Târgului Gaudeamus Radio România va relua proiectele tradiţionale, „Cărţile se întorc acasă“, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care are beneficiari biblioteci ale unor comunităţi subfinanţate din acest punct de vedere.
Sâmbătă, 2 martie, se va organiza proiectul „Invitaţi de nota 10: Olimpicii României“, în cadrul căruia se promovează şi se recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii învăţământului românesc, iar joi, 28 februarie, începând cu ora 13.30, va avea loc faza locală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu“. Concursul este adresat liceenilor şi are ca obiectiv principal promovarea literaturii şi a lecturii în rândul tinerilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS