Stadionul „Oblemenco“, deschis și pentru alte echipe de fotbal

Pe stadionul de 55 de milioane de euro din Bănie are prioritate echipa de fotbal Universitatea Craiova, dar arena va putea fi folosită şi de alte entităţi
Autori


Primăria Craiova umblă la contractul de asociere cu Universitatea Craiova legat de utilizarea stadionului de 55 de milioane de euro şi pune pe masa Consiliului Local, în şedinţa ordinară de joi, un proiect de hotărâre privind modificarea lui. Dacă proiectul va trece de votul consilierilor locali, municipalitatea se asigură că va obţine cel puţin taxa de folosire a stadionului la fiecare meci susţinut de Universitatea Craiova. În plus, primăria va taxa echipa de fotbal şi pentru folosirea Centrului de Recuperare din Lunca Jiului şi nu exclude, prin noul contract, ca arena „Ion Oblemenco“ să poată fi utilizată şi de către alte entităţi, însă doar în anumite condiţii.

În şedinţa ordinară de joi a Consiliului Local (CL) al municipiului Craiova va fi supusă la vot, printre altele, şi modificarea „contractului de asociere nr. 41/2013 având ca obiect finanţarea și realizarea în comun a proiectului de promovare şi dezvoltare a activităţii sportive de performanţă în municipiul Craiova“. Concret, va fi modificat cuprinsul contractului de asociere încheiat în 2013 între municipiul Craiova, Clubul Sportiv „Universitatea“ Craiova şi societatea care deţine echipa de fotbal Universitatea Craiova, pornind în primul rând de la schimbarea numelui acesteia din urmă în U Craiova 1948 Club Sportiv SA, dar şi a denumirii arenei nou-construite din stadionul „Ion Oblemenco“ în „Complex Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal“.

Cu acest prilej, municipalitatea a umblat şi la alte prevederi din contractul de asociere, stabilind noi drepturi şi obligaţii societăţii U Craiova 1948 Club Sportiv SA, dar şi posibilitatea ca arena să fie folosită şi de către alte entităţi, în anumite condiţii. Nevoia de modificare a apărut şi pentru că acel contract de asociere s-a făcut în baza vechiului stadion, care era dotat şi cu terenuri de antrenament ce trebuia puse la dispoziţia echipei, în timp ce noua arenă nu are astfel de spaţii, fiind destinată strict evenimentelor sportive. În compensare, primăria vine acum şi spune că poate oferi echipei de fotbal Universitatea, pentru antrenamente, Centrul de Recuperare din Lunca Jiului recent modernizat, însă doar în schimbul unei taxe lunare care va fi stabilită ulterior. Revenind la contractul de asociere, după semnarea actului adiţional de modificare a lui, durata acestuia va ajunge la 15 ani, existând şi posibilitatea prelungirii lui prin acordul părților.

Ce obligaţii şi drepturi va avea Primăria Craiova

Potrivit modificărilor propuse, municipalitatea este de acord ca stadionul să fie utilizat atât pentru meciurile şi/sau evenimentele oficiale programate de către federaţiile naţionale sau ligile profesioniste, FIFA şi UEFA, cât şi pentru centrele de conferinţă, amplasarea echipamentelor de televiziune, ziare, activităţi de catering şi promovare, muzeul echipei etc. de către U Craiova 1948 Club Sportiv SA. Pentru asta, primăria se obligă să pună la dispoziţia societăţii, pe durata existenţei prezentului contract de asociere, pentru fiecare eveniment fotbalistic al calendarului competiţional şi dotările şi componentele stadionului (spaţii cu destinaţia de birouri, spaţii conexe etc.), dar numai printr-un proces verbal de predare-primire. La capitolul drepturi, municipalitatea îşi rezervă dreptul de a utiliza stadionul pentru unele acţiuni de interes public, fără a afecta desfăşurarea partidelor din anul competiţional al echipei de fotbal, de a încasa impozitul pe spectacole conform Codului fiscal, dar şi de a verifica modul în care asociaţii respectă contractul.


Prin modificările aduse contractului, primăria îşi ia şi unele măsuri de precauţie, în sensul încasării pentru fiecare eveniment fotbalistic cel puţin a taxei stabilite pentru utilizarea stadionului (45.000 de lei pentru meciurile echipei naţionale de fotbal, cele din Liga I şi cele din Cupa României şi 111.140 de lei pentru partidele din cupele europene). Asta pentru că în noul contract se stipulează că municipiul Craiova are dreptul la „10% (zece procente) din sumele încasate de U Craiova 1948 Club Sportiv SA în urma vânzării biletelor şi abonamentelor pentru un an competițional, în care este implicată echipa de fotbal, dar nu mai puţin de taxele pentru utilizarea temporară a locurilor publice – Complexul Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal“. Cum vor fi încasaţi aceşti bani? Taxa pentru utilizarea stadionului se va achita la fiecare eveniment, urmând ca la finalul anului competiţional, în situația în care suma de 10% rezultată din vânzarea biletelor și abonamentelor va fi mai mare decât sumele achitate, să se plătească diferența. Tot aici se mai menţionează că clubul va fi taxat lunar şi pentru utilizarea spaţiilor cu destinaţia de birouri şi a spaţiilor conexe, cu o sumă ce va fi stabilită printr-un raport de evaluare însuşit de CL Craiova, la fel ca în cazul folosirii cantonamentului din Luncă. În ceea ce priveşte paza stadionului, în afara evenimentelor sportive ea va fi asigurată de Primăria Craiova.

Primăria Craiova va pune la dispoziţia echipei de fotbal Universitatea Centrul de Recuperare din Lunca Jiului, însă în schimbul unei taxe lunare

Stadionul va putea fi folosit şi de alte entităţi

Nu numai primăria va avea obligaţii, ci şi clubul de fotbal. Potrivit contractului, pe lângă obligaţiile de a plăti sumele enumerate mai sus, echipa de fotbal va fi obligată să folosească însemnele municipiului Craiova în scop publicitar la toate evenimentele la care participă, atât pe stadion, cât şi în alte locaţii din ţară sau străinătate, prin intermediul spaţiilor publicitare situate în incinta complexului sportiv sau prin intermediul echipamentului de joc/prezentare al jucătorilor. „La finalizarea fiecărui eveniment fotbalistic în care este implicată echipa de fotbal, clubul este obligat să predea bunurile pe care le-a primit, libere de orice sarcini“, se mai specifică în contract. Tot aici se mai pomeneşte şi de binele echipei de fotbal, pentru care „părţile se vor abţine de la orice fapte care ar împiedica, diminua sau stânjeni funcţionarea optimă a echipei“.

„Bomba“ din completările aduse contractului de asociere apare însă pe final. Primăria a introdus printre modificări şi următorul enunţ: „Utilizarea în acelaşi mod a dotărilor şi componentelor din Complexul Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal de către U Craiova 1948 Club Sportiv SA pentru desfăşurarea partidelor din anul competiţional din Liga I nu exclude folosirea şi de către alte entităţi, precum şi funcţionarea pentru unele acţiuni de interes public, dar fără a afecta desfăşurarea partidelor din anul competiţional al echipei de fotbal din Liga I“. Cu alte cuvinte, stadionul poate fi folosit şi de alte entităţi sportive, însă nu cu caracter permanent, ci doar ocazional şi în afara „orelor de program“ ale echipei de fotbal Universitatea Craiova.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 26 februarie 2019

Actualitate

» Vreme mai caldă în următoarele patru săptămâni
» Marea Britanie va ieşi din UE fără acord numai cu consimțământul parlamentului
» Curtea de Justiţie a Uniunii Europene: Carnea halal nu poate fi etichetată drept “bio”
» Fost colonel FSB, condamnat la 22 de ani de închisoare în Rusia pentru spionaj în favoarea SUA
» Kim Jong-Un şi Donald Trump se vor întâlni în următoarele două zile în Vietnam
» DNA, mesaj de protest pe site: Instituţie în pericol de a fi blocată de OUG pe legile justiţiei

Publireportaj

» „Îmbunătățirea accesului populației din județele Mehedinți, Dolj și Olt la servicii medicale de urgență”
» Încheiere proiect „Dezvoltarea firmei GREENADEL PROD SRL”

Local

» Protest mut al judecătorilor de la Slatina

Dolj

» Caravana Gaudeamus deschide sezonul naţional al târgurilor de carte
» Te bate bărbatul, te ajută primăria!
» Primarul din Podari, condus pe ultimul drum
» Ia atitudine! Spune NU bullying-ului!
» APIA dă startul campaniei de depunere a cererilor de plată
» CJ Dolj, asalt final la stadionul „Tineretului“
» În ce zonă se taxează parcările dintre blocuri
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Craiova: Manifestări dedicate Zilei Protecţiei Civile
» Dolj: Depistaţi după ce ar fi sustras arbori din pădure
» Craiova: Evenimentul “Cu drag pentru mama” la Centrul Comercial Auchan Craiovița
» Dolj: Prins conducând cu 125 km/h. Ieri au fost aplicate 122 de sancţiuni contravenţionale
» Craiova: Editura Universitaria la Gaudeamus
» Craiovean urmărit de autoritățile din Germania pentru 11 jafuri, prins
» Ziua porţilor deschise la Colegiul Naţional „Carol I“
» Primarul Podariului, înmormântat astăzi

Gorj

» Scandal în Consiliul Local pe validarea lui Robert Bălăeţ în fruntea CSM
» Dezastru la Secţia medicală II din Spitalul Judeţean
» Tratament revoluţionar în SUA pentru doi copii din Gorj
» DJ 674 Vlăduleni – Ioneşti va fi reabilitat integral
» Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, 51 de ani de activitate
» Ziua Porţilor deschise şi înaintări în grad la ISU Gorj
» Gorj: Incendiu la o gospodărie din Arcani
» Cod Galben de vreme severă imediată în județele Gorj, Mehedinți și Vâlcea
» Târgu Jiu: Preselecție pentru Festivalului Național Meleaguri Brâncușiene

Olt

» Procurorii din Corabia îşi suspendă activitatea

Mehedinţi

» Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin îşi suspendă activitatea două ore pe zi
» Peste 120.000 de pietoni, sancţionaţi în 2018. În Mehedinţi, peste 2.200, amendaţi

Vâlcea

» Vâlcea: Acţiunea „Școala Siguranței Tedi” în Ioneşti şi Drăgăşani
» Vâlcea: 150 locuri de muncă în domeniul agricol în Spania
» Vâlcea: Reţinut după ce şi-a agresat concubina, care avea ordin de protecţie provizoriu
» Se suspendă activitatea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea

Sport

» Bilanţ pozitiv pentru LPS la „Memorialul Ilie Marinescu şi Vlad Marcel“
» Cluburile craiovene s-au descurcat onorabil la CN de Judo U18
» Perechea Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer, în sferturi la Dubai

Sanatate

» Cum ne îngrijim tenul primăvara?
» Cum să scapi de coșuri peste noapte

Educatie

» Ce şcoli şi grădiniţe mai dispar de pe harta Doljului

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei
» “Oh, Ramona”, filmul cu cea mai mare audienţă pe 2019

Top