Acasă Local Gorj Betonul amprentat din centrul municipiului Târgu Jiu va fi înlocuit

Betonul amprentat din centrul municipiului Târgu Jiu va fi înlocuit

-

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat că i-a solicitat arhitectului Dorin Ştefan să modifice proiectul de modernizare a Căii Eroilor, astfel încât întreaga zonă pietonală din centrul oraşului să fie acoperită cu granit. Este vorba de piatră cubică sau pavele din granit, aşa cum fusese prevăzut în proiectul iniţial. Ulterior, din motive necunoscute, s-a optat pentru betonul amprentat. A existat şi o anchetă pe această temă, dar dosarul a fost clasat. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că proiectul privind modernizarea Căii Eroilor costă 40 de milioane de euro, din care autorităţile au primit până acum 2 milioane de euro. În suma de 40 de milioane de euro nu este însă inclusă şi înlocuirea betonului amprentat cu granit. Edilul spune despre betonul amprentat că este o „mizerie“, iar costurile anuale cu întreţinerea şi reparaţiile se apropie de 100.000 de lei.
Edilul municipiului Târgu Jiu a mai declarat că nu există, deocamdată, desemnaţi constructori pentru o serie de proiecte, între care modernizarea Căii Eroilor şi reabilitarea Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“. Potrivit lui Romanescu, firmele de construcţii refuză să depună oferte pentru că nu vor câştiga prea mulţi bani în urma execuţiei contractelor. Între timp, legislaţia a fost modificată şi a crescut şi salariul minim în construcţii, respectiv manopera. Marcel Romanescu a afirmat că vor fi reevaluaţi indicatorii de la ambele documentaţii de licitaţii, aceştia fiind elaboraţi în anul 2017. „Până în prezent, a fost organizată o licitaţie pentru Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu» şi două pentru Calea Eroilor. Niciuna nu a fost adjudecată. O să modificăm caietele de sarcini pentru că au fost elaborate în 2017. Între timp, au mai apărut modificări legislative“, a declarat Marcel Romanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Locatara care terorizeazā blocul

Teroare într-un bloc din cartierul craiovean Rovine. O locatară cu posibile probleme psihice a lăsat două luni aragazul aprins şi a plecat...