13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCriminalul care a îngrozit ţara scapă de închisoare pe viaţă

Criminalul care a îngrozit ţara scapă de închisoare pe viaţă

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, săptămâna trecută, să condamne la 26 de ani de închisoare un bărbat de 38 de ani, acuzat că și-a ucis un coleg de serviciu, pe craioveanul Lucian Dinulescu, cu 27 de lovituri de cuțit. Iniţial, în mai 2018, inculpatul a fost condamnat de Tribunalul Dolj la închisoare pe viaţă. Inculpatul şi-a recunoscut fapta și a explicat în fața anchetatorilor că l-a ucis pe Dinulescu din două motive: pentru că din cauza lui pierduse aproximativ 3.000 de euro, dar și pentru că acesta îi zgâriase intenționat mașina.

Cercetările în acest dosar de omor calificat au fost începute de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în august 2017, după ce craioveanul Lucian Dinulescu, de 42 de ani, a fost găsit fără viață în râul Jiu. În urma anchetei, oamenii legii au stabilit că bărbatul a fost ucis cu o cruzime greu de imaginat de un coleg de serviciu, Vasile Stoica, de 38 de ani, din Craiova.
În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au reținut că Vasile Stoica și Lucian Dinulescu se cunoşteau de aproximativ trei ani, fiind colegi de serviciu. Stoica era consilier juridic la Complexul Energetic Oltenia (CEO), iar Dinulescu era liderul unuia dintre sindicatele Complexului. Procurorii doljeni au stabilit că Stoica îl ura pe Dinulescu de mai mult timp, iar în ultima perioadă căuta ocazia să se răzbune. „De o perioadă mai mare de timp, inculpatul a strâns ură pe victimă şi a căutat o ocazie de a se răzbuna pe aceasta. Potrivit declaraţiilor inculpatului, din cauza victimei a pierdut o sumă de bani, urmare a faptului că victima îl convinsese să cumpere un autoturism cu suma de 2.300 de euro, pe care îi spusese că îl va cosmetiza și îl va vinde în profit, însă, în realitate, inculpatul ar fi pierdut atât acea sumă de bani, cât și altele, în total circa 3.000 de euro. Inculpatul a declarat că a luat hotărârea să se răzbune pe Dinulescu Lucian și urmare a faptului că acesta, într-o noapte din luna iulie 2017, i-a zgâriat elemente ale caroseriei mașinii, care era staționată lângă blocul în care locuia“, au precizat procurorii doljeni. Pentru a avea ocazia să se răzbune pe Dinulescu, Stoica a ținut legătura cu acesta, ba chiar l-a vizitat în mai multe rânduri. În final, pe 17 august, Stoica și-a pus planul în aplicare și l-a omorât pe Dinulescu pe malul Jiului.

Condamnat definitiv la 26 de ani de închisoare

În dimineaţa zilei de 17 august 2017, Stoica l-a sunat pe Dinulescu și i-a propus să meargă la pescuit. Cei doi au plecat la Jiu, în apropiere de comuna Malu Mare. Pe malul râului Jiu, Dinulescu a fost înjunghiat de mai multe ori de Stoica, după care a fost aruncat în apă. Medicii legiști au găsit pe corpul victimei 27 de plăgi, dintre care zece penetrante în cavitatea toracică şi abdominală.
Vasile Stoica a fost trimis în judecată în octombrie 2017, iar câteva luni mai târziu, în mai 2018, a fost condamnat pentru comiterea infracțiunii de omor calificat (cu premeditare și prin cruzimi).
Inculpatul a fost condamnat la închisoare pe viață pentru fapta comisă și, în plus, a fost obligat să achite familiei victimei suma totală de 700.000 de lei drept daune morale. De asemenea, inculpatul a fost obligat să le plătească celor două fetițe pe care le-a lăsat orfane de tată o pensie lunară de câte 440 de lei până când vor împlini vârsta de 18 ani.
A urmat apelul, iar săptămâna trecută, Curtea de Apel Craiova a dat o sentinţă definitivă în acest dosar. Inculpatul a fost condamnat de 26 ani de închisoare, pedeapsă din care se scade perioada în care a fost arestat preventiv (18 august 2017 – 20 februarie 2019).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS