6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBalasanul din Băileşti va deveni zonă de agrement şi pescuit

Balasanul din Băileşti va deveni zonă de agrement şi pescuit

Primăria Băileşti a lansat, săptămâna trecută, licitaţia pentru transformarea Parcului Balasan într-o zonă de pescuit şi agrement, proiectarea şi execuţia lucrărilor fiind estimate la valoarea de 488.225 de lei, fără TVA. Aici ar urma să apară un pod de lemn, o clădire nouă şi şase pontoane.

Zona Parcului Balasan din Băileşti va fi amenajată în cadrul unui proiect demarat de autorităţile locale care prevede reutilizarea suprafeţelor de teren din jurul celor două lacuri ale pârâului şi transformarea acestora în zone verzi, zone de pescuit şi de petrecere a timpului liber pentru comunitate. Primăria a lansat, săptămâna trecută, procedura de achiziţie publică pentru obiectivul de investiţii „Balasan – zonă de pescuit şi agrement“ – proiectare şi execuţie lucrări, un contract cu o valoare estimată de 488.225 de lei, fără TVA. Proiectul presupune amenajarea celor două bazine ale lacului în suprafaţă de 33.279 de metri pătraţi, construirea unei clădiri administrative, a unui pod de trecere din lemn cu balustradă din lemn şi a şase pontoane din lemn.
Potrivit datelor din anunţul de participare, proiectarea a fost estimată la 38.378 de lei (fără TVA), din care 33.478 de lei (fără TVA) proiectul tehnic şi detaliile de execuţie, iar 2.400 de lei asistenţa tehnică din partea proiectantului. Execuţia în sine a fost estimată la valoarea de 449.847 de lei, fără TVA, aici intrând cheltuielile pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului – 5.000 de lei, cheltuielile cu organizarea de şantier – 17.204 lei şi cheltuielile cu construcţiile şi instalaţiile, în sumă de 427.643 de lei. Din aceşti ultimi bani, 66.750 de lei reprezintă valoarea pontoanelor din lemn şi a podului din lemn, iar 360.893 de lei valoarea clădirii administrative care ar urma să se construiască în acest parc.
Criteriul de atribuire al contractului este „preţul cel mai scăzut“, iar ofertele se primesc până la 11 martie, termenul limită de evaluare a lor fiind 11 iulie. „Este vorba de unul dintre cele patru proiecte pe aria aceasta de centru a Balasanului, unul care completează un alt proiect mai mare pe care îl avem deja în implementare. Încercăm să facem ceva pentru pârâul Balasan prin Băileşti, «inima oraşului», aşa cum îi plăcea şi lui Amza Pellea să spună. Pe unde se ducea, marele Amza nu uita să menţioneze că prin orice oraş mare trece o apă: Sena prin Paris, Tamisa prin Londra şi Balasanul prin Băileşti, aşa că era păcat să nu ne folosim de acest lucru. Prin acest proiect ne dorim să oferim cetăţenilor o oază de linişte, pentru că vorbim de pontoane, de zone de pescuit, de dotarea lacului cu bărcuţe, cu hidrobiciclete. Peşte există aici, dar vom popula lacul cu mai multe specii de peşte după ce vor fi finalizate lucrările“, a explicat Costel Pistriţu, primarul municipiului Băileşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS