13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEduard Constantinescu, judecat pentru tentativă de omor

Eduard Constantinescu, judecat pentru tentativă de omor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus trimiterea în judecată a craioveanului Eduard Constantinescu, acuzat de comiterea infracţiunii de tentativă de omor. În acelaşi dosar, al doilea inculpat este acuzat de lovire şi alte violenţe.
Potrivit anchetatorilor, cercetările în acest dosar au început în octombrie 2016, iar un an mai târtiu, dosarul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Inițial, Eduard Constantinescu a fost cercetat pentru lovire sau alte violențe, însă anchetatorii au dispus schimbarea încadrării juridice a faptei în tentativă de omor. În același dosar este cercetat și craioveanul Paul Ciovică, care este acuzat de lovire sau alte violențe.
Procurorii doljeni susţin că, în noaptea de 22 spre 23 octombrie 2016, în jurul orei 1.55, „în timp ce mai multe persoane se aflau în incinta clubului Kripton din Craiova, pe fondul unui conflict mai vechi, inculpatul Constantinescu Eduard Marian i-a aplicat persoanei vătămate P.N. lovituri cu o sticlă de vin, în cap, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale. De asemenea, inculpatul Ciovică Paul Florin i-a aplicat persoanei vătămate D.C. lovituri cu pumnii, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 50-55 de zile de îngrijiri medicale“.
În august, anul trecut, procurorii doljeni au cerut şi obţinut arestarea preventivă în lipsă a lui Constantinescu, care, între timp, plecase în Mexic. După câteva luni, pe 22 octombrie, procurorii doljeni au cerut şi obţinut extrădarea lui Constantinescu, care, între timp, plecase în SUA. Constantinescu a fost adus în ţară pe 8 februarie, iar în aceeaşi zi Tribunalul Dolj a confirmat mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui încă din august, anul trecut.
Săptămâna acesta, procurorii au încheiat ancheta şi au dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj miercuri, 20 februarie, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS